Šport > Nogomet
26 ogledov

Navdih Messija olepšal tesno zmago Barçe

Lionel Messi
1/12
Reuters
Pred torkovo tekmo z AC Milanom v Ligi prvakov, ki bi lahko usodno zaznamovala njihovo sezono, so nogometaši Barcelone v soboto zvečer na Camp Nouu za ogrevanje gostili Deportivo. Tekme presenetljivo ni začel Lionel Messi, ki je ob minimalnem vodstvu soigralcev vstopil s klopi in zabil fantastičen gol za končnih 2:0. Real v nedeljo v Vigu.

Eksperimentalna postava Barcelone na generalki pred "misijo nemogoče" proti AC Milanu v prvih minutah ni navdušila. Deportivo je brez večjih težav nadziral igro Kataloncev, ki je bila kot že nekajkrat v zadnjih tednih zaznamovana s številnimi napakami pri oddaji žoge.

V prvo priložnost so branilci pokalnega naslova prišli v 12. minuti, ko je Daniel Alves po lastni podaji v sredino prišel do žoge v kazenskem prostoru, njegov močen strel na prvo vratnico pa je ubranil vratar Daniel Aranzubia.

Izjemna priložnost se je dve minuti kasneje ponudila tudi Cescu Fàbregasu, ki je po dolgi podaji na robu prepovedanega položaja pobegnil obrambi najslabše ekipe lige, toda z volejem streljal katastrofalno - med gledalce.

Sánchez pregnal nekaj strahov

Igra je nato le stekla in v 16. minuti je Thiago Alcântara s fantastično podajo v prostoru našel Christiana Tella, mladi napadalec pa sebično "ni videl" osamljenega Davida Ville v sredini. Alexis Sánchez je v 21. minuti pobegnil zadnji vrsti galicijskega moštva, toda po podaji Tella ni zmogel nevarnejšega strela pred vrati gostov.

Tresel se je tudi okvir gola, ko je v 23. minuti po podaji Tella na lastna vrata nenamerno streljal Pablo Insúa, a je Aranzubii nekako uspelo ohraniti mrežo nedotaknjeno. Že minuto kasneje je Villa ostal povsem sam pred vrati, po res dolgem čakanju pa streljal točno v vratarja.

Povsem tihi Camp Nou je lahko še pred polčasom le pozdravil prvi gol svojih ljubljencev, ki ga je po visoki podaji Alvesa s strani z glavo zabil Sánchez. Minuto pred koncem polčasa je Barcelona po številnih podajah prišla še do ene velike priložnosti, ki pa jo je z volejem, potem ko ga je našel Sánchez, zapravil Villa.

Messi dobil pol ure in začaral evrogol

Presenetljivi rezervist Lionel Messi (na klopi je obsedel že četrtič letos) se je že po petih minutah drugega polčasa začel pripravljati za vstop v igro. Ob povsem brezzobi igri soigralcev ga je Jordi Roura na zelenico poslal v 62. minuti namesto nerazpoloženega Ville. Pretirane spremembe menjava, kmalu ji je sledil tudi prihod Andrésa Inieste, ni prinesla.

Alexis Sanchez Villa Barcelona Deportivo Liga BBVA Španija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
Messi je sicer zatresel mrežo v 74. minuti, ko je po strelu Inieste od daleč pod prečko pospravil odbitek vratarja, a so sodniki zadetek upravičeno razveljavili zaradi prepovedanega položaja. Že dolgo ne tako slabi Fàbregas je ob odhodu z igrišča, zamenjal ga je Sergio Busquets, minuto kasneje dobil razločne žvižge.

Pinto najstarejši nogometaš Barcelone v zgodovini

Barcelona je povsem brez ambicij peljala tekmo v zadnje minute, ko ji je le uspelo zabiti odločilni drugi gol - po akciji z Iniesto je Messi na desnem boku našel Sáncheza, ki mu je žogo idealno vrnil "iz prve", Argentinec pa je mojstrsko spodkopal žogo in lobal vratarja Aranzubio za svoj 40. gol v sezoni. Messi je tako podaljšal svoj rekordni niz zadetkov na 17 tekem.

Rezervni vratar José Manuel Pinto v 90 minutah praktično ni zbral niti enega pravega posredovanja. Ob suspenzu Víctorja Valdésa (po tekmi z Real Madridom je dobil kazen štirih tekem neigranja zaradi rdečega kartona in verbalnega napada na sodnika) bo moral južnjak še nekajkrat opravljati dolžnosti tudi v prvenstvu, vsako naslednjo tekmo pa bo podrl tudi rekord.

V soboto je namreč s starostjo 37 let in 121 dni podrl starostni rekord katalonskega kluba za igralca v prvi ligi, ki ga je do letos držal nekdanji branilec José Ramón Alexanco. Slednji je zadnjo ligaško tekmo za klub v sezoni 1992/93 odigral s 37 leti in 32 dnevi.

Mou v nedeljo brez Ramosa, Coentrãa in Varana

Tudi Real bo ta vikend igral z ekipo iz Galicije, v prvenstvu od lokalnih rivalov Deportiva veliko boljšo Celto Vigo. Trener José Mourinho na stadion Balaídos, kjer je imel kraljevi klub v letošnji sezoni velike težave že na pokalni tekmi, ne bo vzel Sergia Ramosa, Raphaëla Varana in Fábia Coentrãa. Omenjene tri branilce želi Portugalec spočiti pred zadnjimi tekmami sezone.

Španska liga, 27. kolo:

Real Betis : Osasuna 2:1 (1:1)
Molina (18), Rubén Castro (79); Silva (73)

Rayo Vallecano : Espanyol 2:0 (1:0)
Domínguez (9), Piti (77)

Valladolid : Málaga 1:1 (1:1)
Manucho (41); Demichelis (8)

Barcelona : Deportivo La Coruña 2:0 (1:0)
Sánchez (38), Messi (88)

Mallorca : Sevilla 2:1 (1:0)
Alfaro (16, 66); Negredo (61)
RK: Márquez (90/Mallorca)

Athletic Bilbao : Valencia 1:0 (0:0)
Muniain (80)

Ob 17.00:
Levante - Getafe

Ob 19.00:
Celta Vigo - Real Madrid

Ob 21.00:
Atlético Madrid - Real Sociedad

Ponedeljek ob 20.30:
Zaragoza - Granada


Komentarjev 1
  • t16 22:43 09.marec 2013.

    zmaga 2:0 posest žoge 80% in je to tesna zmaga?? :))