Šport > Nogomet
25 ogledov

Turki po Bilića z zasebnim letalom

slaven bilić EPA
Hrvaški nogometni strateg Slaven Bilić bo prevzel vodenje Beşiktaşa, čeprav je Uefa turški klub kaznovala s prepovedjo nastopanja v evropskih pokalih. Beşiktaş in Fenerbahçe napovedujeta pritožbo.

Potem ko je v torek Evropska nogometna zveza zaradi sodelovanja v aferi prirejanja izidov turške lige v sezoni 2010/11 Fenerbahçeju in Beşiktaşizrekla prepoved nastopanja v evropskih pokalih, sta turška kluba danes razkrila, da se bosta na kazen pritožila.

Beşiktaş, če bo pritožba neuspešna, ne bo smel sodelovati v Evropski ligi v sezoni 2013/14, še hujša kazen pa bo ob zavrnitvi pritožbe doletela mestnega tekmeca Fenerbahçe. Ta ne bo smel igrati v evropskih tekmovanjih v naslednjih treh sezonah (kazen za zadnjo sezono je pogojna), kar pomeni, da ne bo smel sodelovati v Ligi prvakov v prihajajoči sezoni.

Zgolj s pogojno kaznijo jo je odnesel romunski prvak Steaua, njen lastnik Gigi Becali je zaradi prejemanja in dajanja podkupnin končal v zaporu; klub iz Bukarešte bo, če se ne bo zgledno vedel naslednjih pet let, ob eno sezono evropskih nastopov.

Bilić z zasebnim letalom v Istanbul

Beşiktaş bo v naslednji sezoni vodil nekdanji hrvaški selektor Slaven Bilić, ki je lani sedel na klopi Lokomotive iz Moskve. Bilić, ki se je dogovoril za dvoletno sodelovanje, je zatrdil, da Uefina kazen ne bo vplivala na njegovo odločitev. ''Uefina odločitev me ne zanima. Dal sem obljubo in odhajam v Istanbul, da podpišem dogovor,'' je povedal Bilić. Turški prvoligaš je po hrvaškega nogometnega stratega poslal zasebno letalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.