Berlusconi prodal Milan

Foto: EPA
Foto: EPA
Kontroverzni lastnik velikana iz Serie A se je odločil prodati klub in je že dogovorjen s tajskim podjetnikom.
Oglej si celoten članek

Bee Taechaubol se bliža nakupu AC Milana, njegov memorandum o dogovoru s Silviem Berlusconijem pa se je spremenil v dokončni dogovor. Tajski poslovnež je februarja razkril, da je poslal ponudbo za nakup večinskega deleža kluba iz Serie A, z vrhovnim poveljnikom rdeče-črnih pa je v Arcoreju sedel prejšnji mesec in se pogovoril o pogojih prevzema ter na koncu dosegel ustni dogovor, ki ga bodo kmalu spremenili v pisnega.

Obe strani sta zgladili zadnje podrobnosti dogovora, Taechaubol bo dobil 65-odstnotni delež v Milanu v naslednjih 12 mesecih. Pogoji dogovora Taechaubolu nalagajo plačilo 195 milijonov evrov za takojšnji odkup 20-odstotnega deleža v ekipi s San Sira, njegov delež pa bi sčasoma narasel na 65 odstotkov. Milan je tako ocenjen pri 975 milijonih evrov, dodatnih 250 milijonov pa znašajo dolgovi – skupna ocena torej znaša 1,225 milijarde evrov. Taechaubol je sprva načrtoval nakup večjega deleža, a se je na koncu zadovoljil s 65-odstotnim. 

Po dogovoru bo Adriano Galliani ostal na položaju športnega direktorja še naslednjih 12 mesecev in vodil poslovanje kluba na nogometni tržnici, odločitev o usodi glavnega trenerja Filippa Inzaghija pa bodo sprejeli skupaj z novim lastnikom. Druga izvršna direktorica Barbara Berlusconi bo prav tako ohranila svoj položaj za nedoločen čas, saj naj bi bila ključna v klubskem načrtu gradnje novega stadiona, kot tudi v številnih komercialnih podvigih.

Taechaubol bi postal drugi azijski poslovnež, ki bi vstopil v katerega izmed najmočnejših klubov Serie A, potem ko je indonezijski vlagatelj Erick Thohir prevzel Milanovega mestnega tekmeca Internazionale.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.