Šport
98 ogledov

Berlusconi prodal Milan

Sport 05.05.11, berlusconi, sport, nogomet, foto: epa EPA
Kontroverzni lastnik velikana iz Serie A se je odločil prodati klub in je že dogovorjen s tajskim podjetnikom.

Bee Taechaubol se bliža nakupu AC Milana, njegov memorandum o dogovoru s Silviem Berlusconijem pa se je spremenil v dokončni dogovor. Tajski poslovnež je februarja razkril, da je poslal ponudbo za nakup večinskega deleža kluba iz Serie A, z vrhovnim poveljnikom rdeče-črnih pa je v Arcoreju sedel prejšnji mesec in se pogovoril o pogojih prevzema ter na koncu dosegel ustni dogovor, ki ga bodo kmalu spremenili v pisnega.

Obe strani sta zgladili zadnje podrobnosti dogovora, Taechaubol bo dobil 65-odstnotni delež v Milanu v naslednjih 12 mesecih. Pogoji dogovora Taechaubolu nalagajo plačilo 195 milijonov evrov za takojšnji odkup 20-odstotnega deleža v ekipi s San Sira, njegov delež pa bi sčasoma narasel na 65 odstotkov. Milan je tako ocenjen pri 975 milijonih evrov, dodatnih 250 milijonov pa znašajo dolgovi – skupna ocena torej znaša 1,225 milijarde evrov. Taechaubol je sprva načrtoval nakup večjega deleža, a se je na koncu zadovoljil s 65-odstotnim. 

Po dogovoru bo Adriano Galliani ostal na položaju športnega direktorja še naslednjih 12 mesecev in vodil poslovanje kluba na nogometni tržnici, odločitev o usodi glavnega trenerja Filippa Inzaghija pa bodo sprejeli skupaj z novim lastnikom. Druga izvršna direktorica Barbara Berlusconi bo prav tako ohranila svoj položaj za nedoločen čas, saj naj bi bila ključna v klubskem načrtu gradnje novega stadiona, kot tudi v številnih komercialnih podvigih.

Taechaubol bi postal drugi azijski poslovnež, ki bi vstopil v katerega izmed najmočnejših klubov Serie A, potem ko je indonezijski vlagatelj Erick Thohir prevzel Milanovega mestnega tekmeca Internazionale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.