Šport
54 ogledov

Milan ne bo več delil stadiona z Interjem

Od leta 1947 sta si Milan in Inter delila stadion, a tako ne bo več dolgo. Leta 2018 bodo rdeče-črni zapustili stadion Giuseppe Meazza in se preselili na nov objekt vreden 320 milijonov evrov.

V minuli sezoni si je tekme Milana v povšečju ogledalo okoli 40 tisoč navijačev, kapaciteta San Sira pa znaša dvakrat toliko. Stadion Giuseppe Meazza je postal prevelik in predrag za rdeče-črne, zato bodo zgradili novo domovanje.

Vodilni možje Milana so se že povezali z arhitekti, ki so poskrbeli za izgradnjo münchenske Allianz Arene in pekinškega "Ptičjega gnezda". Nov stadion bo od San Sira sicer oddaljen le štiri kilometre, stal pa bo 320 milijonov evrov in sprejel 48 tisoč gledalcev. V okolici objekta se načrtujejo tudi izgradnja hotela, restavracij, športne šole in zeleneih površin. Dela naj bi bila končana pred začetkom sezone 2018/19. Rdeče-črni so na San Siru igrali od dvajsetih let prejšnjega stoletja, po prodaji objekta mestu, pa si ga od leta 1947 delijo z Interjem.

Arhitekti so pri pripravi načrtov preučili 70 največjih stadionov na svetu, zaključna dela pa bodo povzeta po Arsenalovem stadionu Emirates.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.