Šport
23 ogledov

Torres pri Milanu začel bolje kot pri Chelseaju

Empoli Milan Torres gol Reševalni pas/Twitter
Španski napadalec je pri Rossonerih precej hitreje kot pri Chelseaju dosegel svoj prvi zadetek. Zabil je že na prvi tekmi, ki jo je začel v prvi postavi italijanskega velikana.

Španski reprezentant, ki ga je Chelsea ob koncu poletnega prestopnega roka posodil AC Milanu, hitro "odprl račun" pri moštvu iz lombardijske prestolnice. Fernando Torres je zabil na svoji drugi tekmi v dresu Rossonerov; prvi, ki jo je začel v udarni enajsterici.

Trener Filippo Inzaghi ga je na zelenico prvič poslal pretekli konec tedna v drugem polčasu na derbiju proti Juventusu, toda ob minimalnem porazu proti aktualnim prvakom (0:1) Torres ni prišel do izraza. Zato pa je opazno vlogo igral na gostovanju Milana pri Empoliju, kjer je zabil prvi zadetek svojega moštva za končni remi (2:2). Za primerjavo: pri Chelseaju je svoj prvi gol zabil šele na svoji 14. tekmi.

Abate dvakrat podal

V Toskani so domači začeli bolje in Empoli je po dobrih dvajsetih minutah vodil že z 2:0, zadela sta Lorenzo Tonelli v 13. in Manuel Pucciarelli v 21. minuti. Torres je znižal v 43. minuti, po predložku Ignazia Abateja z desne. Španec je lepo zadel z glavo, ob strelu iz težavnega položaja je bil vratar Luigi Sepe nemočen. Abate je podal tudi za izenačujoči gol Milana, ki ga je v 57. minuti zabil Keisuke Honda. Torresa je v 81. minuti zamenjal Giampaolo Pazzini.

Berlusconi nasprotoval Inzaghiju 

Milan je s tekmo več trenutno tretji na lestvici, za vodilnima Romo in Juventusom, ki imata še vedno stoodstoten izkupiček. Rossoneri imajo po štirih odigranih tekmah sedem točk, z desetimi doseženimi goli so najbolj učinkovita ekipa lige.

Pred dnevi je predsednik kluba Silvio Berlusconi, potem ko je trener Inzaghi dejal, da njegovo moštvo ni na isti ravni kot Juventus, zatrdil, da ima Milan najboljši napad v italijanski Serie A

Serie A, 4. kolo:

Empoli : Milan 2:2 (2:1)
Tonelli 13., Pucciarelli 21.; Torres 43., Honda 57.
RK: Valdifiori (Empoli) 86.

Ob 20.45:
Cagliari - Torino
Fiorentina - Sassuolo
Inter - Atalanta
Juventus - Cesena
Napoli - Palermo
Parma - Roma
Sampdoria - Chievo
Verona - Genoa

Četrtek ob 20.45:
Lazio - Udinese

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.