Šport
25 ogledov

Torres se seli k Milanu

Torres gol Chelsea Atletico Liga prvakov EPA
Španski napadalec Fernando Torres bo naslednji dve sezoni prebil v rdeče-črnem dresu. Za milan bo nastopal kot posojeni nogometaš Chelseaja.

Tridesetletni Fernando Torres se je odločil po precej neuspešnih treh letih in pol, iz Liverpoola se je k Chelseaju preselil v zimskem prestopnem roku, kariero oživiti na Apeninskem polotoku. Po odhodu Maria Balotellija so se zanj ogreli pri Milanu, Španec pa bo naslednji dve leti za rdeče-črne igral kot posojeni nogometaš londonskega kluba.

Januarja 2011 je sicer Chelsea za Torresa odštel 63 milijonov evrov, to pa je bil takrat rekordni prestop v britanskem nogometu. Morebitno oviro za selitev španskega reprezentanta na San Siro je predstavljala njegova plača, ki je tedensko znašala 214.000 evrov, a sta kluba očitno le našla ustrezno rešitev. Španec je za modri londonski klub sicer zbral 110 ligaških nastopov in pri tem zabil 30 golov, skupno pa je zaigral na 172 tekmah, mrežo nasprotnikov pa je zatresel 45-krat.

Po Torresovem odhodu bo Chelsea najverjetneje znova zelo aktiven na trgu. Trener Jose Mourinho ima namreč trenutno na voljo le dva klasična napadalca - Diega Costo, ki se je med tednom nekoliko lažje poškodoval, in veterana Didierja Drogbaja, ki se je med prestopnim rokom vrnil v klub. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.