Šport > Nogomet
16 ogledov

Mourinho napoveduje čistko v napadu

Mourinho Crystal Palace Chelsea Premier League Anglija liga prvenstvo Reuters
Nogometni klub Chelsea bo po napovedih trenerja Joséja Mourinha v poletnem prestopnem roku predvsem okrepil napad.

Londonski prvoligaš Chelsea se v sezoni, ko se bori za naslov prvaka, spoprijema s težavami pri realizaciji. Trener José Mourinho ima na voljo tri napadalce, ki pa letos niso navdušili. Največ je pokazal kamerunski veteran Samuel Eto'o, ki je dosegel osem prvenstvenih zadetkov. Španec Fernando Torres, ki ne najde poti do stare forme, je zadel zgolj štirikrat, Senegalec Demba Ba pa je ob omejenem igralnem času mrežo zatresel trikrat. 

Portugalski strateg po v poletnem prestopnem roku tako nujno moral prevetriti napadalne vrste, kar priznava tudi sam. Najverjetneje se bo iz posoje pri Evertonu vrnil Belgijec Romelu Lukaku, ki je z 12 letošnjimi zadetki skorajda izenačil skupni učinek londonske trojice. Glasno se omenja tudi prihod Brazilca Diega Coste, ki letos navdušuje v dresu madridskega Atlética.

"Čeprav menim, da to ni trenutek za govorjenje o naslednji sezoni in prestopni tržnici, mislim, da je vsem jasno, da Chelsea želi pred naslednjo sezono pripeljati napadalca. Kakšna pa je prihodnost drugih napadalcev? Tisti, ki bodo ostali, se bodo za mesto v ekipi borili z novincem, tisti, ki ne bodo igrali dovolj ali ne bodo zadovoljni, pa lahko po koncu sezone zamenjajo okolje," je v svoji maniri dejal Mourinho.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.