Šport
27 ogledov

Kurtić zabil za zmago dve minuti po vstopu

Tevez AC Milan Juventus
1/14
EPA
Jasmin Kurtić je odločil tekmo med Atalanto in Fiorentino (0:1), Dejan Lazarević je asistiral ob porazu Chieva proti Parmi (2:3). Inter le do točke v Palermu (1:1). Derbi tretjega kola med Milanom in Juventusom je odločil Carlos Tévez (0:1).

Na gostovanju pri Atalanti je Fiorentina prišla do zmage po zaslugi Jasmina Kurtića. Belokranjec je srečanje v Bergamu sicer začel na klopi, v igro je vstopil v 56. minuti namesto Milana Badelja. Že dve minuti kasneje je sprejel podajo Matíasa Fernándeza in z natančnim strelom z razdalje ugnal domačega vratarja. Zadetek Kurtića si lahko ogledate na tej povezavi.

Domačini so ob koncu močno pritisnili na vrata Toskancev, nekajkrat je zablestel vratar Neto, enkrat pa je zadetek z izbijanjem pred golovo črto preprečil tudi Kurtić. Josip Iličić je odigral celotno srečanje za zasedbo Vincenza Montelle.

"Goričan" Coda zapečatil usodo "slovenskega" Chieva 

Roma je ohranila stoodstotni izkupiček, ki ga ima ob sinovih volkulje le še torinski Juventus. Rimljani so doma ugnali Cagliari (2:0) z goloma Mattie Destra in Alessandra Florenzija v prvih 13 minutah. Še vedno pa prave forme ne najde Napoli, tokrat so južnjaki izgubili na gostovanju pri Udineseju. Edini gol za domače je zabil Brazilec Danilo.

Chievo je, s tremi Slovenci v začetni postavi, doma izgubil  proti Parmi (2:3). Za vodilni zadetek letečih oslov, ki ga je dosegel Izco, je podal Dejan Lazarević. Moštvo iz luksuzne province je v drugem polčasu prišlo do preobrata, dvakrat je zabil Antonio Cassano, enkrat pa bivši Goričan Massimo Coda. Boštjan Cesar je odigral celotno srečanje za domačine, tako kot Lazarević, Valter Birsa pa je bil zamenjan v 73. minuti. Vrhunci dvoboja so vam na voljo na tej povezavi.

Inter že štiri točke od vrha

Milanski Inter je na Siciliji remiziral s Palermom (1:1), pri katerem je Siniša Anđelković odigral celotno srečanje v ožji obrambi. Mafiosi so povedli že v 3. minuti, ko je zadel Fran Vázquez po napaki Nemanje Vidića. Slednji je izgubil žogo ob preigravanju v kazenskem prostoru. Še pred koncem prvega dela je s strelom z 20 metrov izenačil hrvaški reprezentant Mateo Kovačić. Oba gola si lahko ogledate na tej povezavi.

V drugem polčasu se izid ni več spremenil, tako da ima Inter po treh tekmah pet točk, štiri manj od Juventusa in Rome, ki sta na vrhu lestvice. Samir Handanović je vso tekmo branil mrežo Nerrazzurov, Rene Krhin pa je ostal na klopi.

Tévezov peti gol v tednu dni za zmago pri Milanu

Na stadionu San Siro je Juventus zasluženo premagal Milan (0:1) z golom Carlosa Téveza in tako ohranil stoodstotni izkupiček tudi po treh kolih.

Rossoneri so zabeležili prvi poraz pod vodstvom Filippa Inzaghija, saj so bili ob Stari dami in Romi edina ekipa, ki je na prvih dveh prvenstvenih tekmah zabeležila dve zmagi. 

Juventus je bil nevarnejši že v prvem polčasu. Priložnosti sta zapravila Roberto Pereyra in Giorgio Chiellini, Claudio Marchisio pa je zadel vratnico. Za domače je z glavo po podaji Sulleya Muntarija poskusil Keisuke Honda, toda Gigi Buffon je bil na mestu in je preprečil vodstvo domačih, ki so se odločili za dokaj zaprto postavitev. 

V nadaljevanju smo sprva spremljali zaspano predstavo, prvi je zapretil Marchisio po kotu Pereyre. Aktualni italijanski prvaki so vse bolj prevzemali pobudo in bili za trud nagrajeni v 71. minuti, ko je po lepi podaji Paula Pogbaja iznajdljivo zadel Tévez. Domači trener je nato na zelenico poslal tudi Giampaola Pazzinija in Fernanda Torresa, slednji je debitiral v dresu Milana. Vendar pa se izid do konca ni več spremenil, saj domači niso bili sposobni izvesti kontinuiranega pritiska proti vratom gostov.

Krajnc s klopi videl remi

Cesena in Empoli sta se razšla z remijem (2:2), gostujoča ekipa je vknjižila prvo točko po uvodnih neuspehih. Cesena, pri kateri je Luka Krajnc celotno srečanje spremljal s klopi, je po prvih 45 minutah vodila že z 2:0 po golih Guida Marilunga in Grégoireja Defrela. V drugem polčasu je z enajstmetrovke znižal Francesco Tavano, izenačil pa Daniele Rugani

Serie A, 3. kolo:

Cesena : Empoli 2:2 (2:0)
Marilungo 30., Defrel 32.; Tavano 55./11m, Rugani 72.
Krajnc (Cesena) je tekmo spremljal s klopi.

AC Milan : Juventus 0:1 (0:0)
Tévez 71.

Chievo : Parma 2:3 (1:0)
Izco 4., Paloschi 82.; Cassano 65., 77., Coda 75.
Cesar in Lazarević sta igrala celotno tekmo, Birsa (vsi Chievo) pa do 73. minute.

Genoa : Lazio 1:0 (0:0)
Pinilla 87.
RK: De Vrij (Lazio) 85.

AS Roma : Cagliari 2:0 (2:0)
Destro 10., Florenzi 13.

Sassuolo : Sampdoria 0:0 (0:0)

Atalanta : Fiorentina 0:1 (0:0)
Kurtić 58.
Iličić je igral celo tekmo, Kurtić (oba Fiorentina) pa od 56. minute.

Udinese : Napoli 1:0 (1:0)
Danilo 70.

Palermo : Inter 1:1 (1:1)
Vázquez 3.; Kovačić 42.
Anđelković (Palermo) in Handanović (Inter) sta igrala celo tekmo, Krhin (Inter) je bil na klopi.

Torino : Verona 0:1 (0:0)
Ionita 66.
El Kaddouri (Torino) je v 88. minuti zgrešil enajstmetrovko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.