Bernal ušel smrti: "Imel sem 95% možnosti, da postanem invalid"

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Kolumbijski kolesarski šampion se je oglasil prvič po grozljivi nesreči.
Oglej si celoten članek

Kolumbijec Egan Bernal (Ineos Grenadiers), nekdanji zmagovalec dirke po Franciji ter veliki rival Primoža Rogliča (Jumbo-Visma) in Tadeja Pogačarja (UAE Emirates), je dal prvo izjavo po hudi nesreči na ponedeljkovem treningu, med katerim se je zadel v zadnji del avtobusa.

Hudo poškodovanega kolesarskega zvezdnika o nemudoma prepeljali v bolnišnico v Bogoti, kjer je prestal več operativnih posegov.

Foto: Epa

Bernala, ki se še vedno nahaja na intenzivnem oddelku, po operacijah hrbtenice, kolena in stegnenice čakata še dva razmeroma nezahtevna posega - operacija na desni roki zaradi zlomov metakarpalnih kosti ter poseg v ustni votlini, kjer je prišlo do poškodb dentoalveolarnih struktur. Kolumbijec je med drugim utrpel tudi poškodbe prsnega koša, predrta pljuča in zlomljena rebra. V izjavi na družbenih omrežjih je spregovoril o resnostni poškodb in razkril, da so bile prvotne napovedi precej pesimistične.

"Potem ko sem imel 95-odstotne možnosti, da postanem paraplegik in sem skoraj izgubil življenje, medtem ko sem počel to, kar imam rad, bi se rad danes zahvalil Bogu, bolnišnici Clinica Universidad de La Sabana in vsem specialistom, ker jim je uspelo nemogoče, družini in vsem vam. Še vedno sem na intenzivni negi, kjer čakam na nove posege, vendar zaupam Bogu, da se bo vse srečno izšlo," je sporočil 25-letnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.