Šport > Kolesarstvo
1820 ogledov

Bernal ušel smrti: "Imel sem 95% možnosti, da postanem invalid"

Egan Bernal Instagram
Kolumbijski kolesarski šampion se je oglasil prvič po grozljivi nesreči.

Kolumbijec Egan Bernal (Ineos Grenadiers), nekdanji zmagovalec dirke po Franciji ter veliki rival Primoža Rogliča (Jumbo-Visma) in Tadeja Pogačarja (UAE Emirates), je dal prvo izjavo po hudi nesreči na ponedeljkovem treningu, med katerim se je zadel v zadnji del avtobusa.

Hudo poškodovanega kolesarskega zvezdnika o nemudoma prepeljali v bolnišnico v Bogoti, kjer je prestal več operativnih posegov.

 | Avtor: Epa Epa

Bernala, ki se še vedno nahaja na intenzivnem oddelku, po operacijah hrbtenice, kolena in stegnenice čakata še dva razmeroma nezahtevna posega - operacija na desni roki zaradi zlomov metakarpalnih kosti ter poseg v ustni votlini, kjer je prišlo do poškodb dentoalveolarnih struktur. Kolumbijec je med drugim utrpel tudi poškodbe prsnega koša, predrta pljuča in zlomljena rebra. V izjavi na družbenih omrežjih je spregovoril o resnostni poškodb in razkril, da so bile prvotne napovedi precej pesimistične.

"Potem ko sem imel 95-odstotne možnosti, da postanem paraplegik in sem skoraj izgubil življenje, medtem ko sem počel to, kar imam rad, bi se rad danes zahvalil Bogu, bolnišnici Clinica Universidad de La Sabana in vsem specialistom, ker jim je uspelo nemogoče, družini in vsem vam. Še vedno sem na intenzivni negi, kjer čakam na nove posege, vendar zaupam Bogu, da se bo vse srečno izšlo," je sporočil 25-letnik.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Egan Bernal (@eganbernal)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.