Šport > Kolesarstvo
34932 ogledov

Eden najboljših na svetu pri zavesti, lahko celo govori in premika ude

Egan Bernal Profimedia
Potem ko je prestal ogromno operacij, je kolesarski šampion Bernal ponovno pri zavesti in lahko celo komunicira.

Eden najboljših kolesarjev na svetu Egan Bernal se po najnovejših informacijah iz Kolumbije še naprej dobro odziva po svoji grozljivi nesreči na treningu in kasnejši operaciji zlomljene stegnenice, kolena in vretenc, pri čemer ga družina že lahko obiskuje v bolnišnici, kolumbijski kolesar pa je lahko celo poklical svojega agenta. Zdravniki na Clínica Universidad de La Sabana v Bogoti pa so povedali, da se okrevanje kolesarja ekipe Ineos Grenadiers "uspešno nadaljuje".

Bernal Roglič Pogačar Šokantna fotografija Šport Veliki rival obeh Slovencev trčil v avtobus in utrpel grozljive poškodbe

"Načrt zdravljenja je bil osredotočen na obvladovanje bolečin in snemanje novih diagnostičnih kontrolnih slik, ki potrjujejo odličen rezultat operacije hrbtenice. Po drugi strani pa so se njegova pljuča ustrezno ponovno razširila. Poleg tega smo skupaj s posredovanjem naše rehabilitacijske službe začeli s prehransko podporo. Eganu bomo še naprej zagotavljali najboljše strokovnjake in se veselili njegovega hitrega okrevanja. Še naprej bomo spremljali bolnika in njegovo družino, v skrbi in pozornosti," so še sporočili.

Clínica Universidad de La Sabana | Avtor: Profimedia Profimedia

Bernalova mama Marina Flor Gomez in njegov mlajši brat sta ga lahko že obiskala v bolnišnici. Na Instagramu je nato njegova mati objavila objavo z več fotografijami svojega sina kot otroka in zapisala: "Mojo srečo je mogoče primerjati s tistim, kar sem čutila pred 25 leti, ker sem zdaj začutila, da se je moj sin znova rodil."

Bernal je lahko iz bolnišnice celo poklical svojega agenta Giuseppeja Acquadra. "Rekel mi je, da ga zelo boli. Rekel sem, da ga bom morda prišel pogledat in odgovoril je 'Morda pa pridem jaz v Evropo!'. Vprašal me je tudi o nesreči Marca Pantanija in spomnil sem ga, da je nekaj let po svoji nesreči Pantani zmagal na Giru in Touru," je vsebino pogovora razkril njegov agent.

Zanimivo je, da imata Pantani in Bernal oba rojstni dan 13. januarja ter da je Bernal vedno najbolj občudoval prav Pantanijev napadalni slog v gorah.

Clínica Universidad de La Sabana | Avtor: Epa Epa

Bernal je sicer od ponedeljka dalje na oddelku za intenzivno nego Clínica Universidad de La Sabana, potem ko je trčil v avtobus, ki se je ustavil, da bi odložil potnike. Na avtocesti je vozil svoje kronometrsko kolo tik pred sotekmovalci iz ekipe Ineos Grenadiers, ko je spregledal avtobus parkiran ob desni strani ceste. Pri hitrosti 60 kilometrov na uro je zadel njegov zadnji del in utrpel zlom vretenc, desne stegnenice, desne pogačice in reber ter utrpel poškodbe prsnega koša in predrta pljuča.

V torek je bil nato uspešno ekstubiran, zdravniki pa so potrdili, da lahko premika vse štiri okončine. V četrtek bi lahko zapustil intenzivno nego, vendar bo verjetno ostal v bolnišnici, preden bo začel dolgo fazo rehabilitacije.

Tadej Pogačar Vzpodbudne novice Šport Pogačar v hudih skrbeh za prijatelja: "Drži se, šampion!"