Šport > Kolesarstvo
3371 ogledov

Veliki rival obeh Slovencev trčil v avtobus in utrpel grozljive poškodbe

Egan Bernal Epa
Nekdanji zmagovalec Toura je bil po nesreči, ko je treščil v avtobus, s hudimi poškodbami nemudoma prepeljan v bolnišnico.

Lanski zmagovalec Gira ter Toura izpred treh let, Kolumbijec Egan Bernal, je v ponedeljek utrpel hude poškodbe, potem ko se je na treningu zaletel v zadek stoječega avtobusa.

25-letnik je bil nemudoma prepeljan v UKC La Sabana na obrobju Bogote. "Ekipa Ineos Grenadiers lahko potrdi, da je bil Egan Bernal prepeljan v bolnišnico po nesreči na treningu to jutro. Bernal, ki se skupaj z nekaterimi sotekmovalci nahaja na trening kampu v bližini svojega domačega mesta, je bil s strani zdravniške ekipe pospremljen v bolnišnico in je bil ob prihodu že pri zavesti. Njegovo stanje naj bi bilo stabilno, a bodo potrebne dodatne preiskave in ocene," so sporočili iz njegove ekipe.

Iz bolnišnice Universidad de la Sabana so kasneje sporočili, da bo Bernal moral zaradi več poškodb na operacijo. Dodali so, da ima kolesar poškodbe vratu, prsnega koša in nog, podrobnosti pa niso razkrili. Lokalni mediji, ki so se sklicevali na vire blizu Bernala, so pisali o tem, da ima kolesar zlomljeno stegnenico in pogačico.

Po socialnih omrežjih je medtem že zakrožila fotografija, ki prikazuje kolesarja ekipe Ineos Grenadiers, kako nezavesten leži na hrbtu za avtobusom, ki delno stoji na cesti. Na samem zadku avtomobila se pozna huda vdrtina od udarca.

Po poročilih policije naj bi Bernal spregledal avtobus, ki je stal na desni strani ceste: "Danes je ekipa Ineosa trenirala z našim športnikom Eganom Bernalom in naleteli so na avtobus, ki je bil parkiran skrajno desno na cesti. Na žalost ga naš športnik ni opazil in se je zaletel vanj. Ta trenutek še čakamo na zdravniška poročila po prvih preiskavah," je sporočil tamkjašnji polkovnik Juan Carlos Castro.

Bernal je bil sicer na pripravah s kopico moštvenih sotekmovalcev, med katerimi so bili tudi Richard Carapaz, Daniel Martinez, Omar Fraile, Andrey Amador...

Že pred slabim tednom je skupinica kolesarjev objavila posnetek, ki ga je posnelo njihovo spremljevalno vozilo, kako bi vanje skoraj trčilo drugo vozilo, a jih je na srečo zgrešilo. Tokrat pa Bernal ni imel takšne sreče, da bi se ognil trku.

Sezono bi sicer moral začeti na štiridnevni dirki Tour de La Provence 10. februarja. Ta nesreča Bernala, ki bi moral biti vodja ekipe na dirki po Franciji, bi lahko precej spremenila njegove in Ineosove načrte za to sezono.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice