Šport > Kolesarstvo
169 ogledov

Roglič in ekipa zaradi okužbe prekinili priprave

Primož Roglič Epa
Covid-19 je prodrl v balonček nizozemske ekipe, katere član je Primož Roglič.

Kolesarska ekipa Jumbo Visma, za katero vozi tudi slovenski as Primož Roglič, je predčasno končala priprave v Alicanteju v južni Španiji, so sporočili iz ekipe. Razlog je okužba med kolesarji, imena okuženega niso sporočili. Nekateri bodo morali v karanteno, nekateri bodo treninge v Španiji nadaljevali individualno, drugi pa bodo odpotovali domov.

Ekipa je v mehurčku začela skupno trenirati v torek, popoldne pa se je predstavila javnosti. Stiki so bili omejeni, tudi jedli so ločeno, a vse to ni pomagalo, da bi bili danes zjutraj na testu na novi koranavirus vsi negativni.

"Scenarij sodnega dne se je uresničil," je dejal vodja ekipe in dodal: "To je scenarij, na katerega smo bili pripravljeni. Že pred tem smo se odločili, kako ravnati v takšni situaciji, prekinitev skupnih treningov pa je najboljša možnost za preprečevanje nadaljnjega širjenja."

"Zdravje naših kolesarjev in osebja je naša glavna skrb. Vnovič se je potrdilo, da je organiziranje tovrstnih dejavnosti v teh časih izjemno zahtevno. Zdaj moramo zagotovit kolesarjem, da bodo v okviru možnosti lahko nadaljevali priprave na sezono. Škoda, vendar je to edina prava izbira," pa je za spletno stran ekipe povedal športni direktor Merijn Zeeman.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.