Zdravje > Aktualno
2478 ogledov

Stanje na tem območju lahko zelo skrbi tudi nas

koronavirus, italija Profimedia
Glede na to, da glede okužb in bolnišnic z velikim zanimanjem oziramo tudi na sosednjo Italijo, tamkajšnje stanje se namreč kaj hitro odrazi v Sloveniji, skrbi dogajanje v sosedni Furlaniji - Julijski krajini (FJK). Danes poročajo o naraščanju števila hospitaliziranih covidnih bolnikov.

Kirurško dejavnost so v tamkajšnjih bolnišnicah omejili le najnujnejše primere, poroča časnik Primorski dnevnik na svoji spletni strani, ki navaja lokalno zdravstveno službo v pokrajini Asugi.

Kot so sporočili, so bili zaradi vse večjega pritiska ob naraščanju števila hospitaliziranih covidnih bolnikov prisiljeni reorganizirati nekatere bolnišnične dejavnosti. Zagotovljeni bodo nujno zdravljenje in nujni kirurški posegi, travmatologija in neodložljiva onkološka kirurgija, redni kirurški posegi pa bodo prekinjeni.

V FJK so v torek potrdili 916 novih okužb s koronavirusom, delež pozitivnih testov je bil desetodstoten. Na rednih covidnih oddelkih je bilo hospitaliziranih 353 bolnikov s covidom-19, intenzivno zdravljenje jih je potrebovalo 37, je poročal Primorski dnevnik.

V celotni Italiji pa so v torek po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa zabeležili 220.532 novih okužb s koronavirusom, kar je bilo največ od začetka pandemije. Umrlo je 294 covidnih bolnikov.

Rekord tudi v Avstriji

Tudi Avstrija se je danes pridružila številnim evropskim državam, ki beležijo rekordno število novih primerov okužbe z novim koronavirusom. V državi so v zadnjih 24 urah zabeležili 17.006 okužb, kar je skoraj dvakrat več, kot so jih zabeležili pred tednom dni, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kljub rekordnemu številu okužb stanje v bolnišnicah v državi ostaja stabilno. Število hospitaliziranih bolnikov in bolnikov, ki potrebujejo intenzivno nego se je v državi celo nekoliko zmanjšalo. V bolnišnicah je 909 covidnih bolnikov, od tega 242 na intenzivni negi.

O večini primerov poročajo iz dežel Salzburg, Tirolska in Dunaj. Prejšnji dnevni rekord je Avstrija dosegla 19. novembra, ko so zabeležili 15.800 primerov okužbe z novim koronavirusom.

 

Komentarjev 3
  • Ender3 14:38 12.januar 2022.

    Kaj nimajo Lahi, najbolj stroge ukrepe, tudi obvezno cepljenje in striktne PCT.?.ect. kaj to ni dokaz, da so še tako strogi ukrepi, neučinkoviti. In še vedno bodo vstrajali pri tem in psihirali narod. Vredno pa je upoštevati dejstvo, da so ...prikaži več stara populacija in zaradi tega, bolj ranljivi.

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 13:59 12.januar 2022.

    "Kljub rekordnemu številu okužb stanje v bolnišnicah v državi ostaja stabilno. Število hospitaliziranih bolnikov in bolnikov, ki potrebujejo intenzivno nego se je v državi celo nekoliko zmanjšalo."..........Očitno ne bereta kar ste napisali... Torej je za vas zmanjševanje bolnikov na intenzivni ...prikaži veči negi zaskrbljujoče ?! ....Pa kaj je z vami, imate pogodbo s pogrebno službo, pa vas skrbi, da ne boste dostavili dogovorjeno kvoto trupel ali kaj vam je ?!

  • Avatar pantani
    pantani 13:55 12.januar 2022.

    Ma gonte se u tri krasne s temi članki!!!

Sorodne novice