Slovenija
1410 ogledov

V enem dnevu dodatnih 145 odsotnih z dela

UKC Ljubljana Žurnal24 UKC Ljubljana
Število odsotnih z dela tudi v UKC Ljubljana zaradi covida-19 hitro narašča.

Iz največje slovenske bolnišnice so sporočili, da je "danes samo zaradi covida odsotnih 342 zaposlenih, 145 več kot včeraj". Bolnišnica je tako zdaj v tretji fazi organizacije dela, saj bodo le tako lahko zagotovili nemoteno oskrbo bolnikov. 

Nastop tretje faze pomeni, da "zaposleni, ki so bili v tveganem stiku in nimajo znakov bolezni, ne bodo avtomatično v karanteni, delali bodo pod določenimi pogoji". S tem ukrepom bodo pomagali zagotoviti ustrezno oskrbo vseh bolnikov. 

Vir okužbe pri zaposlenih je večinoma domače okolje, je včeraj pojasnila vodja službe za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb Tatjana Mrvič. V okviru tretje faze bodo prilagodili delovni proces tudi tako, da bodo prilagodili testiranje zaposlenih cepilnemu statusu, izpostavljenosti okužbi in oddelku, kjer zaposleni delajo. Težave predstavljajo vdori na t. i. bele oddelke kljub dobremu sistemu testiranja, saj gre za bistveno bolj virulentno različico. 

Pričakujemo lahko, da bo število ljudi, ki bodo napoteni v karanteno, še naraščalo, saj vztrajno narašča število potrjenih primerov. Včeraj je bilo potrjenih 7.420 primerov, kar je največ doslej. Delež pozitivnih testov PCR je 50-odstoten. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 18
 • Ender3 15:32 12.januar 2022.

  Pričakovali bi, da ob teh zaskrbljujočih številkam to malo specificirajo, da državljani spoznamo ali bomo ostali brez negovalcev ali vizite koštrinovcev. Vsekakor pa je to apel vsem državljanom, da se ne izpostavljajo po nepotrebnem poškodbam in izzivanju usode v tej, resni situaciji.

 • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 12:47 12.januar 2022.

  sami sebe porivajo v ta zadnjo,umetno prikazovanje epidemije več ne pali,pa še kar vzstrajajo ,ampak doma jim je pa prav fajn ,tokrat je facebook dokaz,postov o domačih kartanten kolikor češ ,seveda nobenemu nič ha ha ha

 • Avatar pantani
  pantani 12:32 12.januar 2022.

  Tale PC drek, jim zataknem tja, kamor tudi sonce ne posije,banda prodana!!!