Šport > Kolesarstvo
5263 ogledov

Roglič in Pogačar se bosta še naslednjih pet let ubadala s tem problemom

Egan Bernal Epa
Eden najtežjih Pogačarjevih in Rogličevih nasprotnikov, Kolumbijec Egan Bernal, je prisegel zvestobo najbogatejši ekipi na svetu še za naslednjih pet let.

Kolumbijski kolesar Egan Bernal je podaljšal pogodbo z britansko ekipo Ineos Grenadiers, so potrdili v tem kolektivu. Po novem bo 24-letni Kolumbijec član najbogatejše ekipe na svetu z naravnost sanjsko zasedbo ter vso razpoložljivo tehnologijo najmanj do konca leta 2026.

Bernal se je ekipi pridružil leta 2018 in le leto zatem zmagal na dirki Po Franciji. Takrat je postal prvi Južnoameričan z zmago na francoski pentlji, obenem pa najmlajši zmagovalec od leta 1909. A ta rekord mu je že leto pozneje odvzel slovenski zvezdnik Tadej Pogačar.

Bernal Roglič Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Bernal je sicer drugo veliko zmago dosegel na dirki po Italiji 2021, letos pa bo eden njegovih glavnih ciljev spet Tour de France, kjer se bo spopadel tudi z dvakratnim zaporednim zmagovalcem Pogačarjem in drugim izjemnim Slovencem Primožem Rogličem, ki vsako izmed zadnjih let velja za enega glavnih kandidatov za skupno zmago.

"Zame je zelo pomembna ta nova pogodba. Res sem srečen v tej ekipi. Ponosen sem nanjo, na osebje. Zdaj sem podpisal pogodbo za moja najpomembnejša leta. To bodo tudi moja najboljša leta in želim jih preživeti v tem moštvu," je dejal Bernal, ki bo v prihodnjih sezonah tako še naprej velik trn v peti obeh Slovencev, saj bo eden njunih najtežjih nasprotnikov še naprej dirkal z najboljšimi možnimi sotekmovalci ter v ekipi, ki je vajena zgolj ene stvari - zmagovanja. V zadnjih desetih izvedbah je namreč na Touru slavila kar sedemkrat!

"Res se želim vrniti na Tour. Čeprav sem ga izpustil lani zaradi nastopa na dirki po Italiji, se mi zdi, kot da na njem nisem bil že dolgo časa. Zato se še posebej veselim tega leta," je dodal Bernal, čigar poslednji Tour se je neslavno zaključil, saj je po velikem zaostanku za obema Slovencema leta 2020 v zadnjem tednu odstopil s hudimi bolečinami v hrbtu.

Kolumbijec, ki bo ta teden dopolnil 25 let, je imel sicer veljavno pogodbo z ekipo še za dve leti, a se vseeno ni obotavljal, da priseže svojo zvestobo Ineosu še za naslednja tri. S tem so se tudi končala ugibanja v italijanskih medijih, da je Bernal nezadovoljen v angleški ekipi ter da si jo želi predčasno zapustiti.

"Pri Eganu smo v zadnjih štirih letih pri naših ekipi videli neverjetno rast. Ves čas je dokazoval, da gre za resnično izjemen talent. Prav tako je dokazal, da ima v težkih trenutkih veliko poguma, da se pobere in ponovno da vse od sebe. Mi Grenadierji in njegovi moštveni kolegi ne moremo zahtevati kaj več. Sezona pred nami bo zelo napeta in zanimiva. Egan in celotna ekipa smo pripravljeni na boj," pa je podpis nove pogodbe s svojim zvezdnikom pokomentiral vodja ekipe Rod Ellingworth.

 
Komentarjev 1
  • Avatar Ransnionna
    Ransnionna 00:11 11.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m