Šport > Kolesarstvo
12442 ogledov

Trikratna svetovna prvakinja v komi

Amy Pieters Profimedia
Nizozemska kolesarka Amy Pieters v umetni komi.

Nizozemska kolesarka Amy Pieters je na četrtkovem treningu v španskem mestu Calpe utrpela hude poškodbe glave. Trikratna svetovna prvakinja v disciplini madison in evropska prvakinja na cestni dirki v Alkmaarju 2019 je takoj po nesreči opravila operativni poseg v Alicanteju in je v umetni komi, je danes sporočila njena ekipa SD Worx.

"Amy Pieters je včeraj prestala operacijo glave, na kateri so zdravniki sprostili pritisk krvi. Nekaj dni bo v umetni komi, zdravniki pa bodo natančno diagnozo po njeni nesreči lahko postavili šele, ko jo prebudijo iz umetne kome," je zapisala nizozemska kolesarska ekipa in dodala, da je družina 30-letne nizozemske kolesarke že prispela v Španijo. 

Pietersova ima za sabo sicer odlično sezono v cestnem kolesartsvu. Na flandrijskih cestah je dobila 75. izvedbo klasike Nokere Koerse, postala je nizozemska prvakinja, na dirki Healthy Ageing Tour, ki ga gosti provinca Groningen, pa je osvojila majico za najboljšo po točkah.

Amy Pieters | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice