Šport > Kolesarstvo
24651 ogledov

Takšno kazen je prejela navijačica, ki je sklatila Primoža Rogliča

Nesreča, Tour de France Reševalni pas/Twitter
Navijačica s transparentom s Toura je dobila 1700 evrov kazni.

Navijačici, ki je na letošnji kolesarski dirki po Franciji s transparentom in ponesrečenim poskusom iskanja televizijske pozornosti povzročila množični padec kolesarjev, je sodišče v Brestu izreklo 1200 evrov globe in še dodatnih 500 evrov, ki jih mora plačati združenju francoskih kolesarskih klubov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sodišče je ob izreku sodbe identiteto 31-letne Francozinje prikrilo, saj je bila po razkritju oziroma po tem, ko se je razvedelo, kdo je, deležna spletnega nadlegovanja.

Tožilstvo je zanjo sicer zahtevalo tudi štirimesečno pogojno zaporno kazen zaradi povzročanja splošne nevarnosti in ogrožanja življenj. Na izreku kazni pa je tožilstvo pojasnilo, da je navijačica spoznala, kako nevarno je bilo njeno početje, ter ga iskreno obžalovala. Ženska doslej ni imela kriminalne kartoteke.

Tour de France, padec | Avtor: Epa Epa

"Sramujem se svoje neumnosti," je na zaslišanju konec oktobra dejala povzročiteljica nesreče. Razumevanje je pokazal tudi direktor dirke Christian Prudhomme: "Naredila je veliko neumnost, ni pa teroristka. Radi bi opozorili gledalce, naj se dirke udeležijo previdno. Navsezadnje so oni tisti, ki so prišli gledat prvake, ni treba, da postanejo prva vest v poročilih."

Do nesrečnega dogodka je prišlo 26. junija, ko je gledalka prišla spremljat prvo etapo Toura z namenom, da bi televizijske kamere opazile njeno sporočilo. Na velik kos kartona je napisala Allez, Opi-Omi, s tem naj bi želela pozdraviti dedka in babico in opozoriti na svoje nemške korenine.

Toda pri Landerneauju v zahodni Franciji je stopila predaleč na cesto, Tony Martin, moštveni kolega Primoža Rogliča pri Jumbo Vismi, se ji ni mogel izogniti, sledil pa je skupinski padec številnih kolesarjev, tudi Rogliča ter skorajda celotne nizozemske ekipe. Ženska je takrat pobegnila s kraja nesreče, a se je po štirih dneh skrivanja vendarle predala policiji.

Tour de France | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 5
  • Joseph_Sims 10:32 12.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar Sandarinna
    Sandarinna 00:33 12.december 2021.

    Dobrodošli v najboljšem intimnem klubu - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • tudbognasvečnereši 23:12 11.december 2021.

    Pri nas bi bil krivec kolesar , ker je vozil preblizu gledalcev.