Šport > Moto športi
17253 ogledov

Roglič znova navdušil: "Nočem, da se me spominja po tem..."

Primož Roglič Profimedia
Ni vse zgolj v zmagovanju.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič se je zadnje dni mudil v Belgiji, kjer je najprej na Slovenskem festivalu v evropski četrti v Bruslju poudarjal pomen športa za posameznika, kasneje pa se je pojavil še na svečani proslavi podelitve Kristalnega kolesa.

Šlo je za prireditev, na kateri belgijska športna javnost razglasi najboljšega domačega kolesarja minule sezone. Nobene skrivnosti ni bilo, da bo nagrado osvojil Rogličev sotekmovalec in veliki prijatelj Wout van Aert, tako da se je na proslavi pojavil tudi slovenski as, ki je prišel navijati in podpreti svojega kolega iz vrst Jumbo-Visme.

Primož Roglič Znova navdušil Šport Roglič presenetil vse ter s svojo gesto do solz ganil moštvenega kolega

Toda van Aert je zbolel in se prireditve ni mogel udeležiti v živo, temveč je vse skupaj spremljal kar preko video konference ter bil vidno ganjen, ko je nagrado v njegovem imenu prevzel kar najboljši kolesar zadnjih let.

Belgijska javnost je bila seveda navdušena nad svojim nepričakovanim posebnim gostom, tako da so Rogliča na odru pričakala številna vprašanja, Slovenec pa je znova dokazal, da ni le izjemen kolesar, temveč je predvsem velik človek.

Potem ko je že drugo leto zapored kot prvi favorit neuspešno napadel Tour, ga je namreč pričakalo nehvaležno vprašanje, če pričakuje, da ga bo leta 2022 končno osvojil, in Primož jim ne bi mogel ponuditi boljšega odgovora.

"Ja, zagotovo si želim, da bi se naslednje leto tak čas že lahko pohvalil s skupno zmago na Touru, toda dejstvo je, da nočem, da se me spominja po tem, ali sem dobil Tour, ali ne. Bolj si želim, da si me zapomnijo, po mojem trudu in boju, ki ga vložim v vsako dirko, ter po vseh dobrih stvareh, ki smo jih naredili. Prioriteta bo tako zagotovo, da sem tudi v novi sezoni zgolj najboljša možna verzija samega sebe," je odgovoril Roglič.

S tem je znova dokazal kakšen šampion je, saj mu je bolj kot zmagovanje pomembno, da si ga zapomnimo kot pravega borca, ki na vsaki dirki da vse od sebe. In tudi če nikoli ne osvoji Toura, bo zadovoljen, če se bo le zavedal, da je pri tem dal vse od sebe, a ga je preprosto premagal boljši.

In zato tudi je Primož takšen šampion!

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice