Šport > Kolesarstvo
31773 ogledov

Roglič za prestižno zmago premagal tudi Pogačarja, nato s sinčkom ukradel šov

Primož Roglič Reševalni pas/Twitter
Primož Roglič je na kriteriju v Monaku, na katerem so sodelovala sama največja kolesarska imena, prišel do prestižne zmage, medtem ko je dirko zaznamoval bodoči kolesarski zvezdnik... Lev Roglič!

Kolesar Jumbo-Visme Primož Roglič je zmagovalec prvega BeKing kriterija po Monaku, potem ko je na tem dobrodelnem dogodku v samem zaključku uspel premagati zmagovalca dirke Pariz-Roubaix Sonnyja Colbrellija in drugega velikega slovenskega šampiona, Tadeja Pogačarja.

Omenjena trojica je skupaj prišla do cilja, kjer pa je bil Roglič prepričljivo najmočnejši, medtem ko je glavnina kolesarjev, izmed katerih je bil na končnem četrtem mestu najhitrejši Caleb Ewan, v cilj prikolesarila s 17-sekundnim zaostankom.

Šlo je sicer za prvo izvedbo te dobrodelne dirke, katero je organiziral kolesarski as Matteo Trentin ob pomoči svoje žene Claudie Mornadine ter nekaj uglednih sponzorjev, namen celotnega dogodka pa je bilo zbiranje denarja za Fundacijo monaške princese Charlene ter Fundacijo Micheleja Scarponija. Prestiž in namen dirke sta tako na start privabila praktično vse največje kolesarje z domovanjem v Monaku.

Primož Roglič | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Na startni listi je bilo tako kar 40 profesionalnih kolesarjev (izmed največjih imen tudi Chris Froome in Geraint Thomas, izmed Slovencev pa še Matej Mohorič), ki so morali prevoziti štirideset 1,3 kilometre dolge kroge po centru Monaka.

"Od samega začetka dalje je šlo za hitro in težavno dirko, v poslednjih krogih pa so v ospredju ostali le najboljši kolesarji," je razplet dirke pokomentiral Roglič ter dodal:

"Na koncu pa je vedno lepo zmagati in mislim, da je šlo za odličen dogodek, pomembno pa je bilo sodelovati že samo zaradi cilja in namena dogodka. To je bila poslednja dirka sezone, ki je bila polna vzponov in padcev, zdaj pa se počasi pripravljam že na naslednjo."

Primož pa ni bil edini Roglič, ki je zaznamoval dirko, saj se je na dogodku na svojem majhnem kolescu pojavil tudi Lev Roglič ter navdušil vse zbrane, ko je po koncu dirke odvozil del kroga v družbi svojega očeta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice