Šport > Kolesarstvo
3635 ogledov

Veliki rival zažugal Rogliču in Pogačarju: "Premagljiva sta!"

pogačar roglič Epa Tadej Pogačar in Primož Roglič.
Nekdanji zmagovalec dirke po Franciji (2018) je Primožu Rogliču in Tadeju Pogačarju poslal jasno sporočilo.

Dvakratni olimpijski prvak v ekipni vožnji na velodromu Geraint Thomas (Ineos) še nima izdealnih načrtov za sezono 2022, prepričan pa je, da se bo lahko na tritedenskih dirkah zoperstavil najboljšim kolesarjem na svetu.

Šport: Odlična novica, tudi slovenska šampiona lahko lažje zadihata - Roglič, Pogačar Najboljši na svetu Šport Razkrit dobitnik ene najprestižnejših kolesarskih nagrad na svetu

Britanski kolesar, zmagovalec francoske pentlje iz leta 2018, je tik pred sklenitvijo novega dogovora z ekipo Ineos Grenadiers (nekdanji Sky), s katero je imel pogodbo sklenjeno do konca letošnje sezone. Petintridesetletni veteran, ki verjame, da v svetu profesionalnega kolesarstva še ni rekel zadnje besede, je član Ineosa že od leta 2010.

geraint thomas | Avtor: Epa Epa
Thomas se trenutno mudi v Monaku, kjer se posveča pripravam na sezono 2022. Med enim izmed treningov je doživel tudi neprijetno presenečenje, ko so mu med obiskom kavarne nepridpravi ukradli kolo, a ga je po zaslugi hitrega posredovanja francoske policije še isti dan dobil nazaj.

V intervjuju za Rouleur.cc se je Thomas ozrl po turbulentni sezoni 2021, na katero ga vežejo mešani občitki. "Začetek je bil zelo dober, verjetno celo najboljši po zelo dolgem času," je povedal Britanec, ki je preteklo tekmovalno obdobje začel z dvema preizkušnjama v Franciji in se nato udeležil še dirke Tirreno-Adriatico.

Kmalu zatem se je izkazal s tretjim mestom na dirki po Kataloniji, kjer sta ga v skupni razvrstitvi premagala samo Adam Yates in Richie Porte, odlično formo pa je podkrepil z zmago na dirki po Romandiji in tretjim mestom na kriteriju Dauphine.

Tadej Pogačar Odzivi Šport Samo nebo je meja! "Pogačar lahko še precej napreduje"

Visoka pričakovanja na dirki po Franciji so ugasnila s poškodbo rame v tretji etapi, obilico smole pa je imel tudi na olimpijskih igrah v Tokiu, kjer je zaradi posledic padca predčasno končal cestno preizkušnjo. "Dirka po Franciji zaradi padca v tretji etapi res ni bila idealna. Potem sem se zapletel še v padec na olimpijskih igrah. A tako je pač v cestnem kolesarstvu," je povedal.

Primož Roglič, Tadej Pogačar, Egan Bernal | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Medtem ko vprašanje njegove pogodbe za sezono 2022 ostaja nerešeno, pa je njegov moštveni kolega Egan Bernal, ki ga je leta 2019 nasledil kot zmagovalec dirke po Franciji, že potrdil, da bo prihodnje leto na Touru izzval Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja, ki sta v zadnjih dveh sezonah prevzela primat na tritedendskih dirkah.

"Prihajajo fantje in mladinskih selekcij in U23 med profesionalce in so že takoj konkurenčni, kot na primer Pogačar. Skupaj z Rogličem sta trenutno merilo v svetu kolesarstva in njuni ekipi ves čas napredujeta. Vse nas prisiljujeta, da se borimo in se trudimo postati še boljši. Vsekakor sta premagljiva. Šport se neprestano spreminja in razvija, od opreme, treninga, prehrane," je prepričan Thomas.

Koledar za prihajajočo sezono je za zdaj še v povojih, Britanec pa dopušča možnost, da bi se v jeseni kariere osredotočil na enodnevne preizkušnje. "Nič ne bi imel proti spremembi, še posebej zdaj, ko sem v zadnjem obdobju kariere. Najpomembneje je, da pri tem uživam. Želim si čim več dirkati. Pogledal si bom trase tritedenskih dirk, potem pa se bom odločil, če si tega želim, sicer se bom raje posvetil čemu drugemu. Želim si predvsem uživati," je sklenil 35-letnik.

Primož Roglič Nespoštljivo Šport Strokovnjak 'odpikal' Rogliča: "Omenjal sem oba, zdaj samo še Pogačarja"
Komentarjev 1
  • Thomas_Brown 15:13 27.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice