Šport > Kolesarstvo
124 ogledov

Samo nebo je meja! "Pogačar lahko še precej napreduje"

Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar je v glasovanju za prestižno nagrado zlato kolo ugnal Primoža Rogliča.

Dvakratni zmagovalec dirke po Franciji Tadej Pogačar je prejel nagrado zlato kolo, ki jo podeluje francoski kolesarski mesečnik Velo. Že drugo zaporedno leto sta prvi dve mesti zasedla Slovenca, ki sta se tokrat zvrstila v obratnem vrstnem redu kot lani.

Šport: Odlična novica, tudi slovenska šampiona lahko lažje zadihata - Roglič, Pogačar Najboljši na svetu Šport Razkrit dobitnik ene najprestižnejših kolesarskih nagrad na svetu

"Ta sezona je bila tako rekoč neponovljiva. Vse od februarja, ko je nastopil na prvi večdnevni dirki po ZAE, pa vse tja do oktobra in dirke po Lombardiji. Vmes je drugič osvojil Tour in prvi spomenik. To je res nekaj neverjetnega," je za STA komentiral Andrej Hauptman, eden od športnih direktorjev ekipe UAE Team Emirates.

Andrej Hauptman | Avtor: Anže Malovrh/STA Anže Malovrh/STA

"Kje so meje, je težko reči, ampak treba je poudariti, da se je v zadnjih letih vse poklopilo, imel je tudi nekaj sreče, obenem pa prihajajo drugi, novi kolesarji za njim in treba bo še naprej trdo delati. Glede na starost in sposobnosti lahko tudi Tadej še precej napreduje in le upamo lahko, da bo ta razvoj trajal še vrsto let," je dodal nekdanji slovenski selektor.

Mark Cavendish Resne poškodbe Šport Cavendisha odpustili iz bolnišnice Primož Roglič Nespoštljivo Šport Strokovnjak 'odpikal' Rogliča: "Omenjal sem oba, zdaj samo še Pogačarja"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.