Šport > Kolesarstvo
72 ogledov

Cavendisha odpustili iz bolnišnice

Mark Cavendish Epa
Okrevanje kolesarskega zvezdnika poteka brez zapletov.

Britanskega kolesarskega zvezdnika Marka Cavendisha so danes odpustili iz bolnišnice v Gentu, potem ko si je prejšnjo nedeljo po hudem padcu na velodromu zlomil dve rebri, ob tem pa so se mu sesedla pljuča, danes poročajo belgijski mediji.

"Cavendishovo okrevanje je minilo brez zapletov, tako da je lahko zapustil univerzitetno bolnišnico v Gentu," je v zvezi s tem zapisal belgijski časnik Het Nieuwsblad in dodal, da je 36-letni britanski kolesarski zvezdnik zdravstveno ustanovo zapustil v spremstvu svoje žene, ki ga je nato odpeljala v njihovo hišo v Essexu.

Mark Cavendish Sesedla pljuča Šport Eden največjih zvezdnikov kolesarstva hudo poškodovan

Cavendish je na letošnji dirki po Franciji, ki jo je drugič zaporedoma dobil slovenski as in letošnji prejemnik prestižne kolesarske nagrade zlato kolo Tadej Pogačar, zablestel v polnem sijaju. Na francoski pentlji je dobil štiri etape ter se po številu tovrstnih zmag izenačil s slovitim Belgijcem Eddyjem Mercxom. Oba sta doslej dosegla po 34. etapnih zmag na Touru.

V svoji zbirki ima tudi dve kolajni s svetovnih prvenstvih, obe je osvojil v cestnih preizkušnjah. V Koebenhavnu 2011 je osvojil zlato, pet let kasneje v Dohi pa srebrno odličje.

Šport: Odlična novica, tudi slovenska šampiona lahko lažje zadihata - Roglič, Pogačar Najboljši na svetu Šport Razkrit dobitnik ene najprestižnejših kolesarskih nagrad na svetu Primož Roglič Nespoštljivo Šport Strokovnjak 'odpikal' Rogliča: "Omenjal sem oba, zdaj samo še Pogačarja"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.