Šport > Kolesarstvo
1642 ogledov

Eden največjih kolesarskih zvezdnikov kaznovan zaradi napada na policista

Peter Sagan EPA
Drugi najbolje plačani kolesar sveta je prejel kazen zaradi poškodb, ki jih je zadal policistu, ko ga je ta ustavil, ker je kršil policijsko uro.

Sodišče v Monaku je kolesarskemu zvezdniku Petru Saganu izreklo 5.000 evrov kazni, potem ko je aprila kršil policijsko uro uvedeno zaradi proti-kovidnih ukrepov ter poškodoval policista, ki ga je želel kaznovati.

Slovak naj bi bil sicer po poročanju francoskih medijev v precej vinjenem stanju, ko so njega in njegovega brata Juraja Sagana, prav tako odličnega kolesarja, policaji zaradi kršenja odlokov ustavili 25. aprila ob pol enih zjutraj.

Sagan naj bi poškodoval policaja, potem ko se je uprl in ga udaril, ker je v vinjenem stanju razumel, da ga želijo odpeljati v bolnišnico na prisilno cepljenje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Peter Sagan (@petosagan)

Trikratni svetovni prvak je kazen, ki mu je naložilo sodišče, mirno sprejel ter se za svoje dejanje že opravičil in izjavil, da se je zaradi te "grde izkušnje poglobil sam vase ter se naučil dragocene lekcije."

Sagan je medijem še pojasnil, da je policijsko uro kršil zgolj zato, ker se je želel vrniti na naslov, katerega je navedel protidopinškim agencijam, da ne bi imel z njimi težave, potem ko je večer preživel s svojim sinom v stanovanju bivše žene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice