Šport > Kolesarstvo
382 ogledov

Pogačar tako odgovoril na izziv, da naj v enem letu osvoji Giro in Tour

Tadej Pogačar Profimedia
Pogačar se vsaj v tem letu ne bo poizkusil pridružiti izjemni sedmerici kolesarjev.

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar se je odzval na pozive, da naj v naslednji sezoni Touru doda tudi nastop na dirki po Italiji, priljubljenemu Giru. Kot je dvakratni zmagovalec dejal tega v naslednji sezoni ne bo storil, je pa možnost, da dirki po Franciji doda špansko pentljo, Vuelto, poroča spletna stran cyclingnews.com.

"Še nikoli nisem vozil dveh velikih dirk v eni sezoni, menim, da to predstavlja tveganje. Gira v naslednji sezoni zagotovo ne bom dodal, mogoče leta 2023 ali pozneje, letos pa poleg na Touru, na katerega se bom skoraj zagotovo vrnil, mogoče nastopim na Vuelti," je dejal Pogačar, katerega nastop na dirki po Španiji so pri njegovi ekipi UAE Emirates načrtovali že letos, a ga je Slovenec po osvojeni bronasti kolajni na olimpijski cestni preizkušnji odpovedal. Kljub temu je imel odličen zadnji del sezone, ki jo je končal z zmago na klasiki po Lombardiji in osvojil svoj drugi "spomenik" v sezoni.

Tadej Pogačar "Poizkusi raje to" Šport Direktor Gira izziva Tadeja Pogačarja

Ekipa UAE Emirates uradnih načrtov, kar se tiče nastopov njenih kolesarjev, še ni predstavila, govori pa se, da bo Pogačar kapetan na Touru, novinec v ekipi, Portugalec Joao Almeida, pa na Giru.

Zadnji kolesar, ki je v istem letu zmagal na Giru in Touru je bil leta 1998 legendarni Italijan Marco Pantani, pred njim je to uspelo še Italijanu Faustu Coppiju (leta 1949 in 1952), Francozu Jacquesu Anquetilu (1964), Belgijcu Eddyju Merckxu (1970, 1972, 1974), Francozu Bernardu Hinaultu (1982 in 1985), Ircu Stephanu Rochu (1987) in Špancu Miguelu Indurainu (1992 in 1993).

Pozneje je bilo še nekaj poskusov, zadnji se je tega cilja lotil Britanec Chris Froome, ki je leta 2018 zmagal v Italiji, v Franciji pa zasedel tretje mesto, takrat je zmagal njegov rojak in moštveni kolega Geraint Thomas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice