Šport > Kolesarstvo
396 ogledov

Razkrita trasa 'slovenske' etape

Giro v Sloveniji Profimedia
Organizatorji Gira so razkrili trase šestih razgibanih etap na prihajajoči, 105. izdaji Gira, ki bo na sporedu prihodnje leto med 8. in 30. majem.

Čeprav organizatorji uradno še niso razkrili datumov bo "slovenska etapa" na vrsti v petek, 27. maja, med drugim pa bo obiskala Kobarid z zahtevnim vzponom na Kolovrat.

Medtem ko so organizatorji na ponedeljkov prvi dan predstavitev etap 105. Gira razkrili trase petih sprinterskih etap (pred prihodom v Italijo bosta dve na Madžarskem), so danes razgrnili še trase šestih razgibanih etap.

Ena od teh bo potekala med Marano Lagunarejem in Staro goro (178 km). V etapi bodo morali kolesarji premagati kar 3230 višinskih metrov. Med 102 in 135 km bo trasa potekala po Sloveniji in se prek Trnovega ob Soči spustila do Kobarida, od koder bo sledil zahteven desetkilometrski vzpon na Kolovrat s povprečnim naklonom skoraj deset odstotkov.

Etapa se bo po ponovnem prečkanju slovensko-italijanske meje na Kolovratu nato končala dobrih 40 km kasneje na svetišču na Sveti gori nad Čedadom (Castelmonte), in sicer z osemkilometrskim ciljnim vzponom.

Tudi v tem letu je dirka po Italiji deloma potekala po slovenskih cestah, in sicer 23. maja, ko je bil v Brdih pravi praznik kolesarstva ob toplem sprejemu kolesarjev s kopico navijačev in glasnim vzdušjem, zlasti ob prizorih z vzpona v Gornje Cerovo. Giro je Slovenijo obiskal prvič po 17 letih.

Prihodnje leto se bo dirka po Italiji začela na Madžarskem. S tem se bo rožnata pentlja prvič po letu 2018 začela v tujini, takrat je bil start v Izraelu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice