Šport > Kolesarstvo
1459 ogledov

Pogačar svetuje tekmecem, kako ga lahko premagajo

tadej pogačar Epa
Dvakratni zmagovalec Toura je Geraintu Thomasu prostovoljno zaupal svojo šibko točko.

Le nekaj dni po tem, ko je Jonas Vingegaard (Jumbo-Vismo) javno izjavil, da slovenski kolesar Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) nima šibke točke, je aktualni zmagovalec dirke po Franciji sam zatrdil, da temu še zdaleč ni tako.

roglič Odkritje sezone Šport "Rečeno mi je bilo, da mi Rogliča ni več treba čakati"

Pogačar je gostoval v podkastu Gerainta Thomasa (Ineos Grenadiers), kjer je odločno zavrnil pripisano avro nepremagljivosti in konkurentom celo ponudil nasvet, kako in kje ga lahko premagajo.

"Z gotovostjo lahko rečem, da se me tekmeci ne bi smeli bati, saj se lahko zelo hitro zlomim," je bil iskren 23-letni kolesarski šampion. "Imam veliko moči na krajših vzponih, daljši pa mi občasno povzročajo težave. In nadmorska višina, kar so tekmeci verjetno že sami ugotovili," je dodal Pogačar.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Povedal je še, da bi lahko nekatera močnejša moštva, kot je denimo Ineos, proti njemu izkoristila številčno premoč. "Če ekipa ne bi bila dovolj močna, bi bilo za nas zagotovo težje v primeru dolgih napadov. Ineos ima veliko vodij, zato je lahko ekipa bolj agresivna z velike razdalje in ima možnost preizkušanja različnih taktik. Marsikaj me lahko zlomi. Stvari niso tako komplicirane," je pojasnil aktualni prvi kolesar sveta.

 
Komentarjev 1
  • Kathy_Holmes 15:46 11.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦