Šport > Kolesarstvo
59894 ogledov

Ena najpomembnejših oseb Tadeja Pogačarja doživela hudo nesrečo

Johnny Carera Reševalni pas/Twitter
Švicar naj bi se v bolnišnici nahajal z zlomljenimi rebri ter preluknjanimi pljuči, njegovo stanje pa naj bi bilo po grozljivi prometni nesreči vendarle stabilno.

Johnny Carera, ki je slovenski javnosti poznan predvsem kot agent našega izjemnega kolesarja Tadeja Pogačarja, je pristal na intenzivni negi, potem ko je v petek ponoči doživel grozljivo prometno nesrečo v bližini Milana.

Švicarski agent se je vračal domov z zabave navijaškega kluba Alessandra Covija, enega izmed svojih varovancev, ko je trčil v tovornjak, ki je na avtocesti vozil v napačni smeri.

Po grozljivem trčenju je ostal Carera ujet v vozilu, dokler ga ni reševalna služba rešila ter ga s številnimi poškodbami odpeljala v bolnišnico, kjer se nahaja še danes, utrpel pa je zlomljena rebra ter preluknjana pljuča. Voznik tovornjaka jo je odnesel brez resnih poškodb, vozil pa naj bi pod vplivom alkohola.

Johnny Carera | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Johnnyjev brat Alex Carera, ki skupaj z bratom vodi športno agencijo A&J All Sports agency, pa je zdaj za Gazzetto dello Sport končno razkril bratovo stanje:

"Johnny je preživel noč v stabilnem stanju, kar naj bi bilo po mnenju zdravnikov zelo pozitivno. Njegovo stanje se ni poslabšalo. Glavna težava še naprej ostaja stanje njegovega levega pljučnega krila, ki se je zaradi udarca sesedlo."

"Ne more dihati sam in trenutno nam ne ostane drugega, kot čakati. Prsni koš je utrpel zelo težke poškodbe, saj ima zlomljena številna rebra ter levo ključnico, zaradi njegovega stanja pa ga trenutno še ne morejo operirati, saj je stanje še prekritično," je pojasnil Alex.

Johnny Carera | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Dobra novica je vsaj, da je zelo uspešno opravil teste možganov in srca. Ta organa namreč kljub nesreči nista bila prizadeta," je zaključil Alex, ki skupaj z bratom poleg Pogačarja zastopa še številne vrhunske italijanske kolesarje, kot so Vincenzo Nibali, Fausto Masnada, Giulio Ciccone, Niccolo Bonifazio, Valerio Conti ...

Zanimivo je, da je bil prav Johnnyjev brat Alex pred osmimi leti udeležen v praktično enako prometno nesrečo, na isti avtocesti, potem ko je prav tako drug voznik vozil v napačni smeri. Na srečo pa jo je v grozljivi nesreči odnesel le s hudo poškodbo noge, medtem ko so ostali dela telesa ostali celi.

Pogačar in drugi Johnnyjevi varovanci, ki so nastopili na nedavnem Kriteriju po Monaku, pa so že posneli video, na katerem so svojemu agentu poslali številne vzpodbudne misli.

Lev Roglič "Mini Roglič" Šport Roglič za prestižno zmago premagal tudi Pogačarja, nato s sinčkom ukradel šov
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice