Šport > Kolesarstvo
60452 ogledov

Roglič presenetil vse ter s svojo gesto do solz ganil moštvenega kolega

Primož Roglič Profimedia
Slovenski športniki so na čelu s Primožem Rogličem v sredo v Bruslju poudarili pomen športa, slovenski kolesarski as pa je mimogrede še napravil uslugo prijatelju.

Na Slovenskem festivalu v evropski četrti v Bruslju se je na zadnji dan tridnevnega festivala pojavil tudi slovenski kolesarski as Primož Roglič, saj je bila sreda na krožišču Schuman sredi evropske četrti namenjena športu.

Navzoči so lahko spremljali pogovor z aktualnim olimpijskim prvakom v vožnji na čas in drugimi vrhunskimi slovenskimi športniki, ki so predstavili svoje poglede na vlogo športa in športnikov. Spregovorili so tudi o izzivih, s katerimi se soočajo športniki po koncu svoje kariere.

Šport je pomemben za zdravje in dobro počutje, še posebej v času pandemije covida-19. Športniki lahko pripomorejo k promociji športa in služijo kot zgled, so se strinjali udeleženci sredinega pogovora na temo vloge športa v družbi, izmed katerih je zagotovo največ pozornosti požel prav aktualni olimpijski prvak.

Športniki imajo zelo pomembno vlogo, je prepričan Roglič, ki vidi šport kot način za sporočanje "dobrih zgodb", športnike pa kot zgled za borbenost in vztrajnost. Če lahko spodbudimo ljudi h gibanju, je to zagotovo sporočilo v pravo smer, je dejal trikratni zmagovalec Vuelte. Ta tudi meni, da ni potrebno, da "mora vsak narediti na dan sto kilometrov".

Ni pa bil Slovenski festival edini razlog za Rogličev obisk Belgije, saj je naravnost navdušil tamkajšnjo javnost, ko se je kot "poseben gost" pojavil na podelitvi Kristalnega kolesa za najboljšega belgijskega kolesarja leta.

Nagrada je povsem zasluženo že drugo leto zapored pripadla kolesarju Woutu van Aertu, ki pa se zaradi bolezni ni mogel udeležiti svečane slovesnosti. Vse skupaj je tako le otožno spremljal preko video konference, saj je bil sam, tako kot belgijska javnost, sila razočaran, da bo prireditev minila, ne da bi izjemni kolesar lahko prevzel to slovito nagrado.

A se je razočaranje kmalu spremenilo v navdušenje, saj je ob razglasitvi zmagovalca na oder po nagrado prikorakal kar poseben gost prireditve ter najboljši kolesar sveta zadnjih let in Woutov odličen prijatelj Primož Roglič.

Slednji ni želel manjkati ob tako pomembnem trenutku za svojega moštvenega kolega, Wout pa je bil vidno ganjen ob gesti svojega moštvenega kapetana.

Komentarjev 2
  • Avatar Darsialessa
    Darsialessa 00:31 05.december 2021.

    Dobrodošli v najboljšem intimnem klubu - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 20:50 02.december 2021.

    Veliki športnik!