Šport > Nogomet
27256 ogledov

Roglič o novih razmerjih v ekipi: Treba bo razmisliti - on, jaz ali oba

Wout Van Aert in Primož Roglič Profimedia
Strokovni štab nizozemske ekipe je pred težko nalogo.

Primož Roglič je opozori svojo ekipo Jumbo-Visma, da bo potrebno dobro razmisliti, kako se bo uskladilo njegove ambicije s tistimi, ki jih ima za naslednji Tour de France njegov moštveni kolega Wout van Aert.

Po Rogličevih padcih na letošnji francoski pentlji je Belgijec zablestel in prišel do treh etapnih zmag, ki pa so bile dosežene v povsem različnih razmerah. Van Aert je tako dobil po eno gorsko etapo, kronometer in etapo s sprintom glavnine. Dosežki obeh zvezdnikov zdaj povzročajo glavobol vodilnim možem ekipe, potrebno je domisliti taktiko in pomočnike ter 'resurse' primerno razdeliti med zvezdnika.

"Dobro vprašanje. V teoriji je vse mogoče. Lahko osvojimo rumeno in zeleno majico z Woutom, pravzaprav tudi pikčasto majico s Seppom Kussom, a moštvo se mora odločiti, kaj je naš glavni cilj. Morali bomo imeti načrt, ki bo deloval za oba," je za belgijski Het Laatste Nieuws dejal Roglič.

"Obstajati mora namera, da si Wout in jaz pomagava. Moramo najti način, da bo lahko dirkal za etapne zmage, ob tem pa bi moral tudi jaz pridobivati čas v skupni razvrstitvi. O vsem tem moramo dobro razmisliti."

Wout Van Aert in Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenski as je v pogovoru sicer ponovil, da ni obseden z osvojitvijo rumene majice, zanj je pomembneje, da se ga bodo po karieri spominjali kot 'borca' in ne le kot osvajalca posameznih lovorik. 

Svoj bojeviti značaj je Roglič sicer pokazal že v zadnjih dveh sezonah. Leta 2020 je rumeno majico izgubil na predzadnji dan Toura, ko mu jo je z izjemno vožnjo na čas odvzel Tadej Pogačar, po letošnjem odstopu pa se je prav tako hitro pobral. Po razočaranjih na Touru je obakrat osvojil dirko po Španiji, v letu 2021 pa je postal tudi olimpijski prvak v kronometru.

"Seveda bi rad zmagal na Touru, a si ne želim, da bi se spominjali le po tem. Ali bom, ali pa ne bom zmagal na dirki po Franciji. Raje vidim, da ljudje o meni razmišljajo kot o nekom, ki se je vselej boril, o tem, da na vsaki dirki dam vse od sebe. To želim biti. Borec. Tour ni obsesija. Ne gre za fustracijo, ki se še ni izšla," je dejal Zasavec.

Na vprašanje, če verjame, da bo rumeno majico še osvojil, je odvrnil: "Da, vsekakor verjamem v to."

V pogovor v to, kako bo premagal Pogačarja, se ni želel spuščati. "To je bolj stvar za medije. Kaj pa vi menite? Bi ga moral napasti stokrat? Ali pa le enkrat in takrat odločilno. Gre za to, kako ste sami močni takrat," je pogovor, ki so ga povzeli tudi na cyclingnews.com, zaključil olimpijski prvak iz Tokia.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice