Šport > Kolesarstvo
4308 ogledov

Pri Jumbo-Vismi izgubili serijskega zmagovalca

Dylan Groenewegen Epa
Groenewegen odslej pri Mezgecu in BikeExchangeu.

Nizozemski kolesar Dylan Groenewegen je danes postal novi član kolesarske ekipe BikeExchange Jayco, je v izjavi za javnost sporočilo nizozemsko moštvo Jumbo-Visma. Pri BikeExchangu se bo Groenewegen pridružil slovenskemu sprinterju Luki Mezgecu. Z novim moštvom je podpisal triletno pogodbo.

Osemindvajsetletni Nizozemec je v karieri slavil na 56 dirkah, udeležen pa je bil tudi v grozljivo nesrečo na dirki po Poljski leta 2020, ko je v ogrado izrinil svojega rojaka Fabia Jakobsena. Ta se je nato nekaj časa boril celo za življenje, Groenewegen pa je bil kaznovan z devetimi meseci prepovedi nastopanja. V minuli sezoni je od meseca maja, ko je prestal kazen, slavil na treh dirkah.

Groenewegen je imel sicer še vedno veljavno pogodbo z Jumbo-Vismo, za katero kolesari tudi slovenski as Primož Roglič. Nato je dobil ponudbo avstralskega moštva, Nizozemci pa so se dogovorili za prekinitev pogodbe, so zapisali v izjavi za javnost.

"Vesel sem, da smo se hitro dogovorili z obema ekipama. To smo storili na prijateljski način. Najboljšo ekipo na svetu zapuščam zgolj zaradi športnih ambicij. Ta priložnost je bila zame enostavno prelepa, da bi jo izpustil iz rok," je dejal 28-letnik iz Amsterdama.

Komentarjev 2
  • Joseph_Sims 10:36 12.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar Sandarinna
    Sandarinna 00:34 12.december 2021.

    Dobrodošli v najboljšem intimnem klubu - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

Sorodne novice