Šport
731 ogledov

Zvezda Jumbo-Visme tarča groženj s smrtjo: "Prejel sem zanko za svojega otroka!"

Dylan Groenewegen, nesreča Dirka po Poljski Profimedia
Nizozemski kolesarski zvezdnik ekipe Jumbo-Visma je priznal, da je moral nekaj časa živeti celo pod policijskim varstvom, potem ko je njegova družina prejela številne grožnje s smrtjo.

V zadnjem času je znotraj kolesarske ekipe Jumbo-Visma zelo pestro. Najprej je ekipo šokiral eden njihovih največjih zvezdnikov Tom Dumoulin, ki je nenadoma naznanil, da prekinja svojo športno kariero, saj se že nekaj časa ne počuti več udobno na kolesu, še hujše čase pa je v zadnjem letu preživljal najboljši sprinter ekipe, Dylan Groenewegen.

Slednji je v pogovoru za nizozemsko revijo Helden razkril, da je moral zadnje mesece živeti celo pod spremstvom policije, potem ko je postal tarča številnih groženj s smrtjo zaradi incidenta na Dirki po Poljski, ko je zakrivil nesrečo, v kateri bi skorajda izgubil življenje Fabio Jakobsen.

jakobsen nesreča | Avtor: Epa Epa

Javnost Groenewegnu še vedno ni odpustila, da je zavil iz svoje linije ter Jakobsena pri zelo visoki hitrosti med sprintom po klancu navzdol potisnil v ograjo, za kar je prejel celo 9-mesečno prepoved nastopanja s strani Mednarodne kolesarske zveze.

Zmagovalec kar štirih etap z znamenite Dirke po Franciji naj bi tako po pošti celo prejel zanko, katera naj bi bila namenjena njegovemu nedavno rojenemu otroku.

"Moja družina je prejela toliko resnih groženj, da smo morali poklicati policijo. Naslednje dni, oziroma celo tedne je policija varovala naša vrata. Nismo mogli več spontano zapustiti hiše. Če sem želel za trenutek skočiti ven, je moral ob moji strani stati varnostnik, da se ne bi kaj pripetilo," je travmatično izkušnjo podoživel Groenewegen.

Dylan Groenewegen | Avtor: Epa Epa

"Prejeli smo na roke napisana pisma, v katerih se je znašla celo zanka namenjena našemu otroku. Ko prebereš to sporočilo in vidiš vrv, postaneš na smrt prestrašen. To je bil odločilen faktor, da smo se odločili, da ne moremo več tako nadaljevati. Policija je takoj stopila v akcijo. Seveda takšna stvar vpliva nate. Kaj se dogaja? Kako je to možno? V kako bolanem svetu živimo? Najbolj nore stvari ti gredo skozi glavo. V tem času je bil izziv že vstati iz postelje," se je spominjal Groenewegen.

"V tem času se je tudi nekajkrat sam od sebe sprožil alarm v hiši. Takoj pomisliš na najbolj nore stvari. Šlo je za lažne alarme, ko sem preprosto pozabil zjutraj izklopiti zadevo, ampak vseeno se pošteno prestrašiš," je za nizozemske medije opis izkušnje končal Groenewegen.

Slednji naj bi se sicer na dirke vrnil maja, ko mu poteče kazen in se bo lahko udeležil Dirke po Madžarski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice