Šport
24454 ogledov

Rogličev sotekmovalec suspendiran vsaj do konca sezone

Dylan Groenewegen, nesreča Dirka po Poljski
1/7
Profimedia
Nizozemski kolesarski as je že zaključil s kolesarsko sezono 2020, posledice pa bodo morda še hujše...

Ekipa slovenskega kolesarskega zvezdnika Primoža Rogliča, Jumbo-Visma, je potrdila, da izjemni nizozemski sprinter Dylan Groenewegen ne bo več nastopil v sezoni 2020.

Po poročanju nizozemskih medijev naj bi športni direktor Arthur van Dongen tekom dirke BinckBank potrdil, da Groenewegen v letu 2020 ne bo več nastopil, saj še vedno čaka odločitev disciplinske komisije Mednarodne kolesarske zveze v povezavi s povzročitvijo grozljive nesreče na Dirki po Poljski, ko bi Fabio Jakobsen iz ekipe Deceuninck Quick Step skorajda podlegel poškodbam.

Dylan Groenewegen, nesreča Dirka po Poljski | Avtor: Profimedia Profimedia

Mladi Nizozemec je pristal v umetni komi, zdravniki pa so se več dni celo borili za njegovo življenje. Prestal je 5-urno operacijo, tekom katere je prejel 150 šivov, s katero so popravili njegovo čeljust, izgubil pa je vse razen enega zoba. Teden dni po operaciji je bil v stanju vrniti se na Nizozemsko, kjer še vedno zdravi svoje poškodbe.

Sepp Kuss O obupu v ekipi Šport Sepp Kuss o prebolevanju poraza: "Primož nas je dvignil iz brezna"

Do incidenta je prišlo, ko sta se oba kolesarja v ciljnem sprintu otvoritvene etape Dirke po Poljski udarila za zmago, Groenewegen pa je v obupanem poizkusu, da zaustavi hitrejšega Jakobsena, spremenil smer svoje vožnje ter 24-letnika stisnil ob ograjo.

Mladi Nizozemec je tako poletel preko nje, priletel v enega izmed sodnikov ter se zabil v ciljni steber, medtem ko ga je počena ograja še grdo porezala po obrazu.

Dylan Groenewegen, nesreča Dirka po Poljski | Avtor: Profimedia Profimedia

Padel je tudi Groenewegen, ki je utrpel zlom ključnice, a ga je bolj kot poškodba zlomilo dejstvo, da je zakrivil grozljivo nesrečo, ki bi lahko bila celo usodna za njegovega mladega rojaka. Rogličev sotekmovalec se je moral spoprijeti tudi s številnimi obtožbami na svoj račun s strani drugih tekmovalcev, vodja ekipe Deceuninck Quick Step Patrick Lefevre pa mu je obljubil celo civilno tožbo zaradi poizkusa uboja.

Groenewegen se je nato tudi zlomil v čustvenem intervjuju en teden po dirki, ko je prevzel vso odgovornost za nesrečo ter najavil veliko nejasnosti kar se tiče njegove kolesarske prihodnosti: "Trenutno ne morem niti razmišljati o kakšnem sprintu. Sploh ne želim razmišljati o tem, da bi v prihodnjih mesecih sedel na kolo. Videli bomo, kaj bo prihodnost prinesla. Upam, da si bo Fabio popolnoma opomogel, da bova morda v prihodnosti še lahko kdaj sprintala eden proti drugemu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice