Šport
9113 ogledov

Belgijci udrihajo po Rogliču, odzval se je Van Aert: "Govorila sva"

wout van aert Epa
Prvi kolesar sveta Primož Roglič je postal tarča očitkov, da na cestni preizkušnji svetovnega prvenstva ni nudil zadostne podpore moštvenemu kolegu Woutu van Aertu.

Wout van Aert (Jumbo-Visma) je bil eden izmed ožjih favoritov na cestni dirki, a mu je zlato medaljo z odločilnim napadom na zadnjem vzponu odrekel Julian Alaphilippe (Quick-Step). Po srebru na kronometru se je moral Van Aert tako še drugič zadovoljiti z vlogo prvega "poraženca".

V belgijskih medijih se širi prepričanje, da je za "neuspeh", če tako poimenujemo srebrno medaljo, odgovoren Primož Roglič, ki v zaključku Belgijcu ni nudil dovolj pomoči, kakršne je bil v obratni smeri sam deležen na nedavno končani dirki po Franciji.

Primož Roglič SP Šport Belgijci pobesneli zaradi Rogliča, je državni sovražnik št. 1

V svoji kritiki je bil najbolj neposreden belgijski kolesar Eddy Planckaert, ki je izjavil: "Če bi bil jaz Van Aert, ne bi nikoli več vozil za Rogliča. Če pogledate, kaj je Wout naredil zanj na Touru, potem ga krivim. Roglič bi moral tokrat voziti pred Van Aertom. Lahko bi ga pripeljal na pet sekund zaostanka, Van Aert pa bi nato zmagal."

 | Avtor: Kolesarska zveza Slovenije Kolesarska zveza Slovenije

Svoj pogled na odmevno izjavo rojaka je podal tudi osmoljenec cestne dirke Van Aert, ki je dejal, da ga vprašanja glede Rogliča ne presenečajo, čeprav meni, da Zasavcu ne more ničesar očitati.

"Razumem vprašanje o Primožu, a naredil je vse, kar je bilo v njegovi moči. Seveda sva se pogovarjala. Mislim, da je vozil na meji. To pove vse o Julianovi zmagi. Bilo nas je pet močnih kolesarjev, a do zadnjih dveh kilometrov nismo nadoknadili sekunde. Spredaj je bil najmočnejši kolesar na dirki," je povedal Belgijec in tako Primoža razbremenil odgovornosti za njegovo končno uvrstitev.

Primož Roglič SP Šport Roglič: Malo mi je zmanjkalo Julian Alaphilippe SP v kolesarstvu Šport Izjemna predstava Slovencev, a Francoz suvereno do zmage
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.