Šport
19522 ogledov

Pogačar: Vem, da je Primož razočaran, a...

Tadej Pogačar Profimedia
Pogačar je svoje občutke delil v kolumni.

Zmagovalec letošnje dirke po Franciji Tadej Pogačar je po nekaj dneh delil prve vtise po največjem uspehu v svoji kratki profesionalni karieri. "Tega, da imam rumeno majico, še nisem povsem dojel. Sem brez besed. Zelo sem ponosen na ta dosežek, ki je poplačal ves trud ekipe, ki ga je opravila do zadnjega napada na rumeno. Kot otrok sem sanjal o zmagi na Touru, zdaj pa se je vse uresničilo," je zapisal Pogačar.

Nato je še enkrat poudaril, da so za uspeh zaslužni vsi v ekipi, pa tudi tisti, ki so jo podpirali. "Ti trije tedni so bili fantastični. Vzdušje v ekipi je bilo dobro, poskušal sam ostati miren in iti iz etape v etapo," je še dejal najmlajši zmagovalec Toura po letu 1904, ko je bilo sicer zaradi goljufanja izključena prva četverica v skupni razvrstitvi. 

Rogličev sponzor Šport "Prisklednik" Pogačar nima vstopa v trgovine Jumbo roglič Življenje po dirki Šport Rogličevo ganljivo sporočilo moštvu: "Težko bi bil bolj ..."

Spregovoril je tudi o odločilnem kronometru v 20. etapi: "Če bi mi kdo pred dirko dejal, da bom pred etapo v takšnem položaju, mu ne bi verjel. Že prej smo si ogledali traso vožnje na čas, vedel sem, kaj moram storiti, kje moram pospešiti in kje kontrolirati svojo vožnjo. Med kronometrom sem čutil, da sem močan in to me je le še dodatno vzpodbudilo."

Primož Roglič in Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

"Pred etapo sem razmišljal o tem, da bi se lahko ob dobrem dnevu približal Primožu Rogliču. On ni imel svojega najboljšega dne, zato mi je uspelo nadoknaditi zaostanek. Nisem vedel, da sem zmagal in osvojil rumeno majico vse do njegovega prihoda v cilj. Do njega čutim veliko spoštovanje, tako do tekmeca, kot do prijatelja. Vem, da je razočaran, a sem prepričan, da naju v prihodnje čakajo še številni odlični boji."

Naslovnica 24sata O slovenskih uspehih Šport Hrvaški mediji: "Slovenija - tovarna čudežev!" Tadej Pogačar Zato je najboljši Šport Ekipni zdravnik: "Bil je tako pripravljen, da smo mu prepovedali na kolo!"

"Še vedno ne morem verjeti, da sem najmlajši zmagovalec po letu 1904 in prvi Slovenec, ki mu je to uspelo," je razmišljanje o Touru zaključil Pogačar in dodal, da popolnoma zaupa v ekipo UAE Team Emirates, prav zaradi tega pa je pogodbo z moštvom pred kratkim podaljšal do leta 2024.

Komentarjev 12
  • rosogay119 18:52 25.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. quality9.best

  • rosogay119 18:52 25.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. quality9.best

  • marsal22 17:26 25.september 2020.

    čez kakšen mesec ali leto , bodo Pogačarju to zmago odvzeli !

Sorodne novice