Šport
48122 ogledov

Rogličev sotekmovalec razkril, kako je ekipa sprejela Primožev poraz

Wout Van Aert in Primož Roglič Profimedia
Van Aert je mnenja, da jih je premagal boljši kolesar.

Belgijski kolesarski superzvezdnik Wout Van Aert je v pogovoru za Eurosport razkril, kako so pri Jumbo-Vismi doživeli izgubo rumene majice v odločilni 20. etapi.

PrimožRoglič O Primožu in Tadeju Šport Wiggins: "Se je ekipa sploh še želela pogovarjati z njim? Sesti za isto mizo?"

"Po etapi smo imeli dogo vožnjo z avtobusom, vsi smo bili skupaj. Čez nekaj časa smo se začeli pogovarjati o tem, kar se nam je pripetilo."

"Spoznali smo, da nas je premagal nekdo, ki je bil preprosto boljši. Vemo, da je boljše izgubiti tako, kot pa zaradi kakšne počene zračnice, ali napake naše ekipe."

Wout Van Aert in Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Še vedno je težko, toda ničesar ne obžalujemo, še vedno podpiramo Primoža. Vemo, da je on sam najbolj razočaran izmed vseh nas."

"Toda po pogovoru v ekipi se strinjamo, da ni Primož izgubil Dirke po Franciji, temveč jo je Tadej Pogačar dobil. Še posebej, ko smo analizirali vse številke in rezultate."

"Na začetku smo se seveda počutil us**no, nismo mogli verjeti, da se nam to resnično dogaja, mislili smo si, da je s Primožem očitno nekaj dosti bolj narobe, kot smo pričakovali."

Wout Van Aert in Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Toda končal je na 5. mestu! Poleg tega se je bilo v zadnjem delu mentalno res težko zbrati, saj se je že zavedal, da bo končal na drugem mestu. Zaradi tega je verjetno izgubil še nekaj časa. A vseeno so bile njegove številke tekom celotnega kronometra zelo impresivne."

"Toda zmagal je Pogačar, dali smo vse od sebe, toda na koncu moramo biti iskreni in si priznati, da je zmagal najmočnejši," je pogovor zaključil zmagovalec dveh etap letošnje dirke.

Tadej Pogačar in Primož Roglič Čestitke dežujejo Šport NBA zvezdnik navdušen: "Zaradi vaju uživamo v Touru!" Primož Roglič in Tadej Pogačar UCI lestvica Šport Neverjetno, kam je skočila Slovenija na mednarodni kolesarski lestvici! Tour de France Tadej Pogačar Denarne nagrade Šport Takšno vsoto si je privozil Pogačar tadej pogačar "To so le sanje" Šport Tako je Pogačar o Touru razmišljal pred dvema letoma
Komentarjev 2
  • Žurnalček 19:21 23.september 2020.

    Ekipa bi morala zmatrat Pogija vsaj na štirih lahkih etapah ! Ni imel svoje ekipe , da bi ga vlekla in je deloval kot padalec v karavani , ne pa da ga Visma še v svoj vlak sprejme ! Govorim ...prikaži večm o napaki Visme in sedaj se čudijo, kje so kiksnili. Sam poglejte kako so se lepo spočili na 19 etapi ! Ta poćitek pa je prav prišel samo Pogačarju in Dumulenu !

  • Pepe007 09:20 23.september 2020.

    Ekipa bi preprosto morala v zadnjem tednu še pridobiti nekaj sekund prednosti. To jim ni uspelo. Ali se ni dalo, ali pa so bili s prednostjo zadovoljni, pa je izza tv zaslona nemogoče presoditi.

Sorodne novice