Šport
9707 ogledov

Kar trije Slovenci na zmagovalnem odru

Tour de France Tadej Pogačar
1/6
Epa
Slovensko zmagoslavje sredi Pariza.

"Končno konec, to so bile moje sanje odkar sem začel kolesariti. Zame je to neverjeten dan. Kocine so mi šle po koncu, ko sem zapeljal na Elizejske poljane," je v prvi izjavi za nacionalno televizijo dejal Tadej Pogačar, ki je še dodal: "Primož je bil zame vzor, zdaj po Touru je še večji."

Pogačarja je kot prvega Slovenca doletela čast, da je na najvišji stopnički poslušal himno, na zmagovalnem odru pa sta mu družbo delala še dva Slovenca. Primož Roglič je na stopničke namreč pripeljal še svojega sinčka Leva. "Super sem ponosen. Nič ne bi spremenil, na koncu je zmagal najboljši. Čestitke Tadeju, to si je zaslužil. Presrečen sem, da sem lahko tu. Uživam že zdaj in bom še naprej," pa je dejal Roglič, ki si bo najprej odpočil, se posvetil družini, nato pa napovedal, da bodo kmalu sledili novi izzivi.

Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa

Obema slovenskima kolesarjema se je pridružil še Avstralec Richie Porte. Pogačar je kasneje s Samom Bennettom še enkrat stopil pred množico, Irec je osvojil zeleno majico, Pogi pa poleg najprestižnejše še pikčasto in belo.

Tadej Pogačar Zadnja etapa Šport Mezgec v zadnjem sprintu, Pogačar v objemu Polanca čez črto

Slovenskima kolesarjema je ob prihodu v cilj čestital tudi slovenski predsednik Borut Pahor, ki si je zadnjo etapo ogledal v Parizu. Obema se je zahvalil "za naše sanje na Touru" in dodal, da "pravljica še ni končana"

Komentarjev 4
  • Avatar Dolliolla
    Dolliolla 00:24 21.september 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu >>> www.Sextis.fun

  • repix95807 23:21 20.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com

  • jure3 21:47 20.september 2020.

    Štirje! Še G.Pahor

Sorodne novice