Šport
27370 ogledov

Šok in nejevera: "Ko sem gledal Rogliča, so me bolele oči"

primož roglič Epa Primož Roglič je uteho poiskal pri svojih ljubljenih.
Po nepričakovanem razpletu dirke po Franciji je bilo v moštvu Primoža Rogliča prisotne kar nekaj žalosti.

Našemu vrhunskemu Primožu Rogliču (Jumbo-Visma) je šlo na letošnji, 107. izvedbi dirke po Franciji vse kot po maslu, a le do sobote, ko mu je sanje o skupni zmagi na drugi od treh velikank (Giro, Tour, Vuelta) razblinil odlični rojak Tadej Pogačar (UAE Emirates).

Naval čustev Šport Pogačarjevo moštvo v deliriju

Rogličevo moštvo je na letošnji dirki slavilo na treh etapah in v vodstvu preživelo 11 dni. Pred sobotnim kronometrom je imel vodilni Roglič skoraj minuto prednosti pred Pogačarjem, a je slednji z vožnjo za kolesarske anale zrežiral velikanski preobrat in si pri rosnih 21-letih zagotovil uspeh kariere.

Andrej Hauptman UA Emirates Tako so trenirali Šport Hauptman razkriva: "Tadej je traso poznal do potankosti"

Rogličeva moštvena kolega Woult van Aert in Tom Dumoulin sta sprva postavila najhitrejša časa 36,2-kilometrskega gorskega kronometra z ravninskim delom in nato vzponom na La Planche des Belles Filles.

Dumoulin (+1:21) je na koncu osvojil drugo mesto, Van Aert (+1:31) pa četrto. Oba po razpletu etape nista mogla skriti razočaranja. 

tadej pogačar Po rošadi Šport Odmevno priznanje Pogačarja: "Roglič je bil najboljši celo dirko"

van aert | Avtor: Epa Epa
"Težko je izgubiti v zadnjem trenutku. Zelo smo razočarani. Vse je potekalo po načrtu. Trdo smo delali in nič ni kazalo na to, da bi lahko šlo karkoli narobe," je poklapano pripovedoval Van Aert.

Medtem ko je Pogačar drvel zgodovinski zmagi naproti, vožnja Rogliča ni bila tako gladka kot običajno, praviloma metronomsko vrtenje pedal pa na trenutke preveč neenakomerno. Noge so ga tokrat pustile na cedilu. "Ko sem gledal Primoža, kako se vse bolj muči, so me bolele oči. Ni deloval gladko, ni ujel tistega pravega ritma. Pred startom je bilo vse v redu. To je bila kombinacija Pogačarjeve fantastične in Primoževe podpovprečne vožnje. Vsak dan smo dali vse od sebe. Vse smo naredili perfektno. Pripravljeni smo bili na slavje," je dejal Van Aert.

primož roglič Zelo čustveno Šport O tem, kar je po dirki storil Roglič, govori ves svet

primož roglič | Avtor: Epa Epa

Tadej Pogačar Contador, Armstrong ... Šport Tako so velika imena komentirala boj Slovenca

dumoulin | Avtor: Epa Epa
Nad razpletom je bil presenečen tudi Dumoulin, ki je na kronometru zaostal le za Pogačarjem. "Kaj naj rečem? Zgodilo se je. Ne vem, kako se je lahko Pogačar povzpel minuto hitreje ko jaz. Nismo računali na to, to je velik udarec. Tour nam je spolzel iz rok. Moja vožnja je bila dobra, a to ni več pomembno. Pogačar je bil premočan. Bil je na povsem drugem nivoju kot mi. Primož se je počutil dobro. To ni bila njegova najboljša predstava, a tudi ne tako slaba. Pričakovali smo, da bo to zadostovalo," je povedal Nizozemec.

roglič pogačar 21. etapa Šport Za konec samo še slovensko poziranje na Elizejskih poljanah Tadej Pogačar Veličastno Šport Tuji mediji: Pogačarjev zgodovinski preobrat
Komentarjev 2
  • Avatar Dolliolla
    Dolliolla 00:28 21.september 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu >>> www.Sextis.fun

  • lelate7713 12:47 20.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com