Šport
15275 ogledov

Odmevno priznanje Pogačarja: "Roglič je bil najboljši celo dirko"

tadej pogačar Epa
Komaj 21-letnemu Tadeju Pogačarju je na predzadnji etapi dirke po Franciji uspel neverjeten preobrat.

Slovenski kolesar Tadej Pogačar je po etapni zmagi v vožnji na čas, ki mu je prinesla zmago na dirki po Franciji, ocenil današnjo vožnjo za odlično. Ob tem pa ni pozabil na rojaka in dobrega prijatelja Primoža Rogliča, ki ga je z izjemno posamično predstavo v zadnjem hipu prehitel v skupni razvrstitvi najprestižnejše dirke na svetu.

Tadej Pogačar Zmagovalec Toura: Šport "Mislim, da sanjam!"

"Roglič je bil najboljši kolesar čez celotno dirko, imel je odlično ekipo. Zelo ga spoštujem, je res dober prijatelj in tudi jaz čutim njegov poraz. A to je del dirkanja, vsi skušamo na koncu zmagati," je dejal 21-letnik s Klanca pri Komendi.

Tadej Pogačar Odzivi Šport Nekdanji zmagovalec: Pogačar, to je bilo bolno!

tadej pogačar | Avtor: Epa Epa
Kot je izpostavil, bi bil pred današnjo etapo srečen že z drugim mestom. "Nato je sledil odličen dan, Roglič pa je imel slabši dan, kar je bilo dovolj, da sem zmagal. Zelo sem srečen," je na uradni novinarski konferenci delil svoje občutke drugi najmlajši zmagovalec v zgodovini Toura.

Podobno je v pogovoru z novinarji razmišljal 30-letni Roglič, ki je povedal, da je danes bil slabši od mlajšega rojaka. "Vsekakor si Tadej zasluži to zmago. Jaz sem dal vse od sebe," je ocenil, pri tem pa ni mogel skriti razočaranja zaradi padca na drugo mesto.

"Razočaran sem, ni kaj. A na koncu dneva sem lahko ponosen z osvojenim drugim mestom," je dodal in se ob tem zahvalil svoji ekipi, ki mu je nudila izjemno podporo v zadnjih treh tednih.

Tadej Pogačar Veličastno Šport Tuji mediji: Pogačarjev zgodovinski preobrat

Z zmago na svojem prvem nastopu na Touru se je Pogačar pridružil legendam te dirke kot so Belgijec Eddie Merckx in Francoz Laurent Fignon. Slednjemu je ta podvig kot zadnjemu kolesarju uspel leta 1983. Na novinarsko vprašanje o tem je rekel, da se prav dobro še ne zaveda pomena svojega dosežka.

"Danes nisem razmišljal o rumeni majici. A dejstvo je, da ekipa ni nehala verjeti vame, jaz pa sem danes dal vse od sebe," je povzel dogajanje v predzadnji etapi slovite dirke. Pri tem je izpostavil, da so se pri UAE Emirates več mesecev pripravljali na Tour in ob različnih padcih vedno ostali pozitivni.

Tadej Pogačar Contador, Armstrong ... Šport Tako so velika imena komentirala boj Slovenca

Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa
"Priprave so bile dolge. Med zaprtjem zaradi pandemije smo opravili veliko delo. Tudi ob udarcih z izgubo Davideja Formola v drugem tednu dirke zaradi zloma ključnice se nismo vdali. Vedno smo našli način, vedno smo ostali pozitivni," je dejal Pogačar, ki je ob tem kot pomemben dejavnik izpostavil tudi zmožnost hitre regeneracije. "Pri tem se moram zahvaliti svojim staršem za gene."

Pogačar bo uradno zmago na francoski pentlji potrdil na nedeljski etapi od Mantes la Jolieja do Pariza, ki ne bo imela tekmovalnega pomena za najboljše v skupni razvrstitvi. Že konec naslednjega tedna pa se namerava udeležiti svetovnega prvenstva v Imoli.

Medtem je Roglič napovedal, da si bo po današnjem razpletu najprej vzel nekaj časa za razmislek. Pri tem ne dvomi, da bo hitro našel motivacijo za nove izzive. "Dejstvo je, da vedno želim biti hitrejši. To je moja motivacija. Tadej je danes pokazal, da gre še hitreje," je povedal.

primož roglič Zelo čustveno Šport O tem, kar je po dirki storil Roglič, govori ves svet

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 11
  • miha7 10:21 21.september 2020.

    Kolesarili bodo zmeraj in upam da ravno vam pred hišo

  • gorazd3 14:11 20.september 2020.

    Primoz mu pomagal da se je slepal on pa..?Tega smrkavca vec ne spremljam.

  • Albatroz 14:07 20.september 2020.

    Končno konec, in sedaj lahko vsintisti kolesarji ki ovirajo promet pospravijo kolesa nazaj kje so jih skrivali pretekloh pet let in pustijo prosto pot tistim ki imajo bolj pomembna dela naprimer da se peljejo v službo in skušajo preživeti družino.