Šport
3931 ogledov

"Tadej je bil močnejši in je zasluženo zmagal"

Primož Roglič Epa
Ni se izšlo po pričakovanjih.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Jumbo-Visma) je imel pred kronometrom 57 sekund prednosti, v Pariz pa bo po zadnji etapi dirke po Franciji prišel z zaostankom 59 sekund za zmagovalcem Toura, rojakom Tadejem Pogačarjem. Jasno, z razpletom je bil razočaran, a je tekmecu športno čestital.

"Zagotovo sem razočaran nad rezultatom in nad sabo. Dal sem 110 odstotkov, vse, kar sem lahko, ampak Tadej je bil močnejši in je zasluženo osvojil zmago," je za RTV Slovenija v mešani coni dejal 30-letni Kisovčan.

Tadej Pogačar Rumena majica Šport Trenutek, ko se je Pogačar zavedal zmage Tadej Pogačar Čestitke našim Šport Drama, Pogačarju zmaga na dirki po Franciji

V etapi je bil peti, za Pogačarjem pa je zaostal minuto in 56 sekund, potem ko je predzadnjo etapo Toura začel z lepo prednostjo. "Seveda upaš, da bo dovolj, ampak to je pač kolesarstvo in ogromno stvari se lahko zgodi. Dal sem vse, kar sem lahko, in ne morem si kaj veliko očitati," je dodal kolesar Jumbo-Visme, ki se zdaj lahko pohvali z uvrstitvijo na stopničke na vseh treh velikih dirkah.

Na Giru je bil lani tretji, na Vuelti je ugnal vse tekmece, tokrat pa je na Touru prišel do končnega drugega mesta. To pa ni bilo tisto, kar je pričakoval po zares odličnih predstavah v zadnjih treh tednih.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

"Očitno nisem mogel proizvajati potrebnih vatov za današnjo zmago. Vseeno sem se potrudil, kolikor sem se lahko. Tudi zavoljo vseh slovenskih navijačev in vse podpore, ki smo je bili Slovenci deležni. Zato vsakemu posebej, hvala. Upam, da so se zabavali ob predstavah, ki smo jih prikazali v teh treh tednih na francoskih cestah," ni pozabil na navijače odlični slovenski kolesar.

Tadej Pogačar Odzivi Šport Nekdanji zmagovalec: Pogačar, to je bilo bolno! Tadej Pogačar Zmagovalec Toura: Šport "Mislim, da sanjam!"

A razočaranja na obrazu vendarle ni mogel skriti. Pošteno pa je priznal premoč in vseeno ostal ponosen na doseženo v Franciji. "Zagotovo bi si želel prvega mesta, v tem trenutku pa sem si zaslužil drugega. Tudi tega sem vesel in sem na to ponosen," je zaključil Kisovčan po svojem šestem nastopu na tritedenskih pentljah.

 
Komentarjev 2
  • Jiri Snet 13:42 20.september 2020.

    Primož je zmagovalec Toura 2020 ! Slovenija razdeljena tako kot vedno, vendar Primož in Jumbo Visma so naredili vse ! Pogačarju se je ekipa razpadla že na polovici Toura.Primož je PRVI IN ZMAGOVALEC !

  • Avatar MS
    MS 10:14 20.september 2020.

    Primož in Tadej neverjetna junaka letošnjega toura! Pokorila sta vso svetovno kolesarsko elito! Primož v skoraj vseh etapah, Tadej pa se je okitil s vsemi možnimi majicam in na kronometru dokazal da je prvi! Primož je drugi! Premoč mlajšega ki ...prikaži veči ga je premagal na zadnji preiskušnji je športno priznal in dokazal da je veliki človek! Črnogledi pravijo da je Primož z osvojenim drugim mestom prvi poraženec! Ne bo držalo! Primož je drugi zmagovalec! Kapo dol obema!