Šport
3345 ogledov

Ura resnice pred vožnjo na Elizejske poljane

Primož Roglič Reševalni pas/Twitter
Sobotni kronometer bo prinesel dokončne odgovore o nosilcih vseh štirih majic na dirki po Franciji.
Danes bo na sporedu predzadnja etapa kolesarske dirke po Franciji. Vseh preostalih 147 primož roglič Vse že znano? Šport "Kronometer ne bo odločal o ničemer" kolesarjev se bo pomerilo v edini vožnji na čas. Med favoriti za etapno zmago sta tudi vodilna kolesarja v razvrstitvi za rumeno majico, Slovenca Primož Roglič (Jumbo-Visma) in Tadej Pogačar (UAE Team Emirates).

Starejši Roglič bo v etapi branil 57 sekund prednosti pred mlajšim rojakom, ki ima pred tretjim Kolumbijcem Miguelom Ángelom Lópezom 30 sekund naskoka.

Predzadnji test za kolesarje na Touru se bo začel v Lureju, prvi kolesar pa bo s startne rampe krenil ob 13. uri. Primož Roglič bo startal ob 17.14, Pogačar dve minuti prej, v cilju pa rumeno majico pričakujejo okoli 18.10.

Kronometer, dolg 36,2 kilometra, bo sicer razgiban, najtežji del pa prihaja ob koncu. Kolesarje namreč čaka 5,9 kilometra dolg vzpon s povprečnim naklonom 8,5 odstotka.

Tadej Pogačar Med etapo Šport Rogla v pogovoru z Mohoričem, Pogi pa nezadovoljen

V cilju bodo najboljšim na klancu podelili tudi točke v boju za pikčasto majico, za katero se prav tako borita Roglič in Pogačar. V skupnem seštevku imata sicer zaostanek za Ekvadorcem Richardom Carapazom (Ineos Grenadiers), ki ima na kontu 74 točk. Dve manj ima Pogačar, Roglič pa je doslej zbral 67 točk. Na vrhu planote Planche des Belles Filles bo na voljo 10 točk za najhitrejšega na klancu ter 8, 6, 4, 2 in 1 točka do šestouvrščenega.

Favorit za zmago je Roglič, v boju za etapno zmago pa bo tudi Pogačar, ki je svojega starejšega rojaka ugnal na DP v vožnji na čas. Tu so še Tom Dumoulin, Wout Van Aert (oba Jumbo-Visma), Daniel Martinez (EF Pro Cycling), Lennard Kämna (Bora-Hansgrohe), Nelson Oliveira (Movistar) in še nekateri drugi.

 

Po koncu današnje preizkušnje bo jasno, kdo bo osvojil dirko po Franciji, saj bo zadnja, 21. etapa na poti do Elizejskih poljan zgolj formalnost.

Komentarjev 1
  • refara9354 11:12 19.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. workreviews10.com

Sorodne novice