Šport
10171 ogledov

Kaj je Roglič rekel Pogačarju?

Tadej Pogačar Primož Roglič TdF Epa
Slovenska aduta sta na vrhu tudi po zadnji gorski etapi letošnjega Toura. Oba sta povzela četrtkovo dogajanje.

Primož Roglič (Jumbo Visma) je v 18. etapi osvojil četrto mesto, tik za njim je v cilj prišel Tadej Pogačar (UAE Emirates). Roglič je ohranil prednost v skupnem seštevku, kjer je njegov prvi zasledovalec še vedno mlajši rojak. 

Pogačar je izgubil pikčasto majico na račun Richarda Carapaza (Ineos), Kolumbijec je v etapi osvojil drugo mesto za klubskim kolegom Poljakom Michałom Kwiatkowskim. Tretji je bil še en kolesar Jumbo Visme - Belgijec Wout van Aert. 

Tadej Pogačar Primož Roglič TdF makadam Tour de France Šport Roglič ostaja vodilni v skupnem seštevku

"Za nami je res težka etapa, že druga zaporedoma. Ampak še enkrat, ekipa je opravila odlično delo, sam sem bil ves čas zraven. Še en dan manj," je v svojem slogu za organizatorja dirke dejal Roglič, ki je po etapi še desetič oblekel rumeno majico.

Primož Roglič rumena majica TdF | Avtor: Epa Epa

Napade tekmecev je Roglič vsekakor pričakoval, a moštvo je bilo znova odlično, poudarja 30-letnik. "Vedno je veliko prostora, da bi kdo kaj storil, saj je bilo veliko vzponov, toda z ekipo smo dobro nadzorovali položaj in etapo pripeljali h koncu."

Pogačar pa je o etapi dodal naslednje: "Po profilu trase je bila to ena najtežjih etap in tako se je tudi izkazalo. Na zadnjem vzponu smo nekaj poskušali z napadom, ampak nismo mogli česa storiti. Nisem imel boljših nog kot ostali. Potem smo bili vsi skupaj in skušal sem priti do tretjega mesta, a je Van Aert pokazal, da je 'klasa zase' in je pobral štiri sekunde."

Marc Hirschi padec Video Šport Eden najbolj aktivnih na Touru padel na spustu

Na spustu po najtežjem vzponu je Roglič Pogačarja objel, izmenjala sta si nekaj besed, a ni šlo za kaj pomembnega, kot pravita oba. "Ne spomnim se natančno, kaj sem mu povedal. Zagotovo kaj zabavnega, oba sva v redu preživela dan," je dejal starejši Slovenec, mlajši pa je dodal: "Nič takega mi ni rekel. Bila sva vesela, da se nama po makadamu ni kaj zgodilo, saj vedno obstaja možnost, da se predre zračnica."

primož roglič Postavka Šport Toliko na uro zasluži zmagovalec Toura
Komentarjev 2
Sorodne novice