Šport
740 ogledov

Čeprav ni zmagal, se je Roglič hitro potolažil

primož roglič Epa
Primož Roglič je naredil velik korak h končni zmagi na dirki po Franciji.

Najboljši kolesar na Touru Primož Roglič je v 170-kilometrski kraljevski etapi pridobil 17 sekund v primerjavi z najbližjim zasledovalcem Tadejem Pogačarjem. Slovenca pred zadnjimi štirimi etapami loči 57 sekund.

Nekoliko se je vodilnemu kolesarju uspel približati zmagovalec današnji zmagovalec Miguel Angel Lopez, ki na tretjem mestu zaostaja slabo minuto in pol.

primož roglič Kraljevska etapa Šport Slovenca vzdržala brutalen napad Supermana

primož roglič | Avtor: Epa Epa
"To je bila noro zahtevna etapa. Zadnji trije, štirje kilometri so bili brutalni. Res si zadovoljen, ko prideš do cilja," je za organizatorje Toura pokomentiral Roglič, ki si je potihem želel zmage na kraljevski etapa, a je uteho našel v pridobljeni prednosti.

"To je bil za nas dober dan. Seveda nisem zmagal, bil sem drugi, ampak po drugi strani sem pridobil nekaj časa v generalni razvrstitvi, zato je občutek vseeno lep." 

Priznal je, da bi si želel še kakšno sekundo več. "Nikoli ni dovolj. Ko si spredaj pet minut, si jih želiš deset, ko jih imaš deset, bi jih želel še več. Vseeno je bolje imeti 57 sekund prednosti, kot da bi bil toliko časa zadaj, zato sem vesel," je poveda nosilec rumene majice.

V četrtkovi etapi jo bo oblekel še devetič, do tega položaja pa je prišel, ker je izkoristil priložnosti, ki so se mu ponudile, meni Kisovčan. "V etapi ne moreš nikoli vedeti, kako bo. Moram biti pripravljen in ko se pojavi priložnost, jo moram izkoristiti. In to sem tudi storil," je še zaključil Roglič.

Jutri ga čaka branjenje vodstva v skupnem seštevku, pred njim pa bo 175 kilometrov dolga etapa od Meribela do La Roche-sur-Forona. Gre za zahtevno alpsko etapo s petimi kategoriziranimi vzponi. Najtežji bo zadnji, šest kilometrov dolgi klanec s povprečnim naklonom kar 11,2 odstotka ter z daljšim makadamskim odsekom. 

pogačar Resne obtožbe Šport Pogačarju očitajo sumljiv vbod, tako odgovarja Slovenec Primož Roglič Slika nasmejala svet Šport Poglejte si, kako je v svojih amaterskih časih izgledal najboljši kolesar sveta
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.