Šport
1974 ogledov

Takšen pekel čaka oba Slovenca na najtežji etapi dirke

Primož Roglič in Tadej Pogačar Epa
Pred kolesarji je na sporedu najtežji alpski preizkus na Touru.

Najboljše kolesarje na dirki po Franciji danes čaka najtežji preizkus v Alpah. Čeprav bo pot slovenska zvezdnika Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja ter ostale tekmece peljala le prek dveh prelazov, bosta skupaj dolga kar 38,6 kilometra. Najbolj zahteven pa bo zaključek, ki predstavlja pravi poligon za boj za skupno zmago na Touru.

17. etapa | Avtor: Cyclingstage Cyclingstage

Če je bil zaključek 16. etape napoved dogajanja v Alpah, se Rogliču v naslednjih dneh obeta pokrivanje številnih napadov devet let mlajšega Pogačarja, ki kani izkoristiti dobro pripravljenost na svoji prvi francoski pentlji.

Slednji je že v relativno mirni etapi skušal odščipniti kakšno sekundo vodilnemu Rogliču, a mu to na ne ravno zahtevnem terenu ni uspelo. Danes bo imel 21-letnik s Klanca pri Komendi novo priložnost, trasa pa bo precej zahtevnejša.

17. etapa | Avtor: Cyclingstage Cyclingstage

Na vrsti bo namreč morda celo najtežja etapa letošnjega Toura. Kolesarje čaka 170 kilometrov od Grenobla do prelaza Loze nad smučarskima središčema Meribel in Courchevel. Prvi od dveh vzponov na prelaz Madeleine bo dolg 17,1 kilometra s povprečnim naklonom 8,4 odstotka.

Drugi, ciljni vzpon pa je celo 4,4 kilometra daljši in v povprečju nekoliko manj strm (7,8 odstotka). Toda v zadnjih 4,5 kilometra kolesarje čaka zares zahteven odsek, saj se cesta v nekaterih delih pokonci postavi tudi s 24-odstotnim naklonom, povprečno pa se ta giblje okoli 10,5 odstotka. Obenem kolesarje čaka še daljši makadamski odsek za dodatno razburljivost v zadnjem tednu največje kolesarske dirke.

17. etapa | Avtor: Cyclingstage Cyclingstage

Tudi Roglič se strinja, da bo naslednja etapa najtežja na letošnjem Touru. "V sredo bo na sporedu kraljevska etapa. Je zelo zahtevna in v bližini centra za smučarske skoke," ni mogel iz svoje kože nekdanji smučarski skakalec iz Kisovca, ki je večkrat skakal v bližnjem Courchevelu.

Etapa se bo začela ob 12.30, v cilju pa najboljše kolesarje pričakujejo okoli 17.30.

 
Komentarjev 1
  • mojatak518 11:42 16.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com

Sorodne novice