Šport
5205 ogledov

Sagan si je prislužil sredinec, odzval se je tudi Roglič

Peter Sagan, Wout van Aert Epa
Nosilec rumene majice se strinja s kaznijo, ki jo je prejel trikratni svetovni prvak.

Ob koncu 11. etape dirke po Franciji so se za etapno zmago po pričakovanjih pomerili sprinterji. Zmagal je Avstralec Caleb Ewan, kot drugi je ciljno črto prečkal Peter Sagan, a je bil kasneje kaznovan zaradi odrivanja člana ekipe Jumbo Visma Wouta Van Aerta. Belgijec je po prihodu v cilj Slovaku s sredincem pokazal, kaj meni o njegovi potezi, s kaznijo organizatorjev, ki so trikratnega svetovnega prvaka uvrstili na začelje glavnine in ga tako prikrajšali tudi za kopico pomembnih točk v boju za zeleno majico, pa se je strinjal tudi Primož Roglič.

Chris Froome O Primožu in Tadeju Šport Froome: "Dirkal sem z Rogličem. V tretjem tednu bo odpadel!"

"Uspel sem si ogledati sprint in mislim, da je kazen zaslužena," je po etapi dejal nosilec rumene majice in dodal: "Sprinterji so precej drugačni od nas, to so malce nori fantje. Razumem, da se borijo se za mesta in zmago v sprintu, a vseeno bi vse skupaj moralo biti fer. To je pravilna odločitev."

"Na sestanku pred etapo si vedno rečemo, da bomo videli, kako bo vse skupaj potekalo. Na koncu smo se odločili, da lahko van Aert poizkusi v sprintu. Ni bil odličen le v sprintu, pred tem mi je bil v veliko pomoč, ko je pred zaključkom cesta postala nekoliko bolj ozka," je še dejal Roglič.

Van Aert, ki je na tokratnem Touru že dobil dve etapi, pa je o neljubem dogodku s Saganom menil: "Njegovo početje ni bilo pravilno. Po mojem mnenju sem dirkal povsem naravnost, na desni sem imel ogrado, on pa si je enostavno skušal narediti prostor, kjer ga ni bilo. In če si ga želiš ustvariti s komolci, je to proti vsem pravilom. Mislim, da je vse skupaj dovolj nevarno že brez takšnega početja. Bil sem popolnoma presenečen in šokiran, ko sem začutil njegovo ramo. Gonil sem se na vso moč, ko je prišlo do stika, resnično sem se prestrašil."

"Bil sem šokiran in jezen, ko sem prevozil ciljno črto, zato sem uporabil ne ravno najlepšo besedo. Kasneje sem se poizkusil pogovoriti z njim, vendar sem dobil nazaj nekaj zelo težkih besed. Pogovora ni bilo mogoče opraviti," je zaključil Belgijec.

Primož Roglič V zaodrju Šport Oblikuje se zavezništvo z enim samim ciljem... strmoglaviti Rogliča!

Peter Sagan, Wout van Aert | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice