Šport
1232 ogledov

Roglič: "To je razlog, da imam to majico"

Jumbo-Visma Epa
V skupnem seštevku Dirke po Franciji je še najprej najboljši Primož Roglič (Jumbo-Visma), ki je obdržal prestižno rumeno majico v skupni razvrstitvi tudi po 11. etapi.

"Ko si v rumeni majici, si ne smeš privoščiti spodrsljaja ali napake, zato moraš biti vsak kilometer osredotočen. Res je bilo malce lažje kot včeraj, ampak na tej cesti in v tem zaključku je bilo vseeno težko. Ekipa je opravila dobro delo. En dan bližje smo," je v izjavi za organizatorje Toura dejal 30-letni Kisovčan.

Za zdaj o nevarnostih, ki pretijo v vsakem kilometru trase do Pariza, obljubljenega mesta kolesarstva, ne razmišlja. "Ko razmišljaš o tem, se res lahko zgodi marsikaj v vsakem trenutku, zato tega ne počnem. Pomembno je, da smo vsak dan osredotočeni na delo, ki ga moramo opraviti. To počnemo vsak dan in upam, da bomo tako nadaljevali," je še dejal Roglič.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Razlike v seštevku ostajajo iste tudi po 11. etapi. Roglič ima 21 sekund prednosti pred Kolumbijcem Eganom Bernalom (Ineos Grenadiers) in 28 sekund pred Francozom Guillaumom Martinom (Cofidis). V cilj je z glavnino mirno prišel tudi Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), ki za svojim rojakom še naprej zaostaja 44 sekund.

Ion Izagirre 11. etapa Šport Nov odličen nastop Slovenca, grozljiva poškodba kolesarja Astane

Je pa Roglič po novi uradni podelitvi rumene majice vodilnemu kolesarju še razkril, da je glavni razlog za vodstvo na dirki v resnici izjemno močna ekipa, ki jo je Jumbo-Visma sestavila ze letošnjo izvedbo "dirke vseh dirk".

Še posebej je Roglič izpostavil moštvenega kolega Wouta van Aerta, ki zanj opravlja izjemno delo, a se je vseeno uspel dokopati celo do dveh etapnih zmag. "Wout je res izjemen, ampak ne samo on, celotna ekipa opravlja svoje delo. To je razlog, da imam to majico," je zaključil Roglič.

Tadej Pogačar Foto Šport Takšne posledice je na Pogačarju pustil torkov padec Ganil do solz Šport Rogličev sin ukradel šov in stopil srca ljudi
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice