Šport
1136 ogledov

Nekdanji zmagovalec Vuelte odstopil

fabio aru Epa
Tadej Pogačar je v nadaljevanju Toura ostal brez pomoči moštvenega kolega.

Italijanski kolesar Fabio Aru je po uvodnih težavah v deveti etapi dirke po Franciji odstopil. Slovenski zvezdnik Tadej Pogačar je tako ostal brez moštvenega kolega, ki bi lahko pomagal v gorah. Aru je osmi kolesar na letošnjem Touru, ki je predčasno končal največjo kolesarsko dirko na svetu.

Lance Armstrong Drzna napoved Šport Pogačar navdušil Armstronga in kolege

Pred tem so odstopili Nemec John Degenkolb, Belgijec Philippe Gilbert (Lotto-Soudal), Španec Rafael Valls (Bahrain-McLaren), ki so Tour zaključili po prvi etapi. V sobotni osmi etapi pa so s kolesa sestopili še Italijan Diego Rosa (Arkea Samsic), Francoza Lilian Calmejane (Total Direct Energie) in William Bonnet (Groupama-FDJ) ter evropski prvak v cestni preizkušnji, Italijan Giacomo Nizzolo (NTT Pro Cycling).

Tadej Pogačar Strl 17 let star rekord! Šport Kakšna vožnja Pogačarja! Slovenec strl 17 let star rekord!

Aru, sicer zmagovalec španske Vuelte leta 2015, je v zadnjih dneh precej zaostal za favoriti in si nabral 18 minut ter 10 sekund zaostanka v skupnem seštevku, kjer je zasedal 29. mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice