Šport
4863 ogledov

Roglič in kolegi priznali, da se jim ni izšlo

Primož Roglič Jumbo Visma TdF Profimedia
Ekipa Jumbo Visma ni povsem kontrolirala dogajanja v zaključku osme etape.

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič na sloviti dirki po Franciji ostaja na drugem mestu v skupnem seštevku. Osma etapa je pokazala, da je 30-letni Kisovčan v dobri formi, a je bil odločen nadzirati tekmece z izjemo rojaka Tadeja Pogačarja. Iz nizozemskega moštva Jumbo-Visme pa so sporočili, da niso bili na ravni prejšnjih etap.

Jumbo-Visma je sicer začela narekovati ritem na predzadnjem vzponu, a so hitro ostali brez pomočnikov za zdaj nespornega vodjo ekipe, Rogliča.

Lance Armstrong Drzna napoved Šport Pogačar navdušil Armstronga in kolege

Podredil se mu je tudi Nizozemec Tom Dumoulin, ki je bil predviden kot drugi kapetan ekipe. Hitro je uvidel, da v skupni razvrstitvi nima možnosti za skupno zmago, zaradi česar je tudi sam po radiu ekipi dejal, da na Tour ni prišel po deseto mesto. S tem je dal vedeti, da bo storil vse, da Rogliča popelje do zmage na Touru.

Toda po narekovanju močnega ritma na zadnjem vzponu je zaostal hitreje od pričakovanj, tako kot že prej Američan Sepp Kuss in Novozelandec George Bennett, ki bi morala v klancih vleči moštvo navkreber. In Roglič je slabih 20 kilometrov pred ciljem sobotne etape ostal sam.

"Vedno želimo kot ekipa dati vse od sebe in biti na koncu najboljši," je za Cyclingnews dejal Roglič in priznal, da se jim načrt ni izšel. "Nisem presenečen, da smo vsi favoriti na koncu ostali skupaj. Poleg tega to ni bil boj za etapno zmago, zaradi česar je dirka postala drugačna. Ampak pred nami je še ogromno gorskih etap," je še poudaril Roglič.

Športni direktor Grischa Niermann se je strinjal s povedanim. "Smo dan bližje našemu cilju, Primož pa v skupnem seštevku zaostaja le tri sekunde. Morda se nam ni izšlo 100-odstotno, kot smo pričakovali, saj je tudi Dumoulin izgubil nekaj časa," je za Cyclingnews dejal Nemec. "Primož je želel kolesariti z ostalimi favoriti in jih nadzirati ter odgovarjati na napade. Škoda, kar se je zgodilo s Pogačarjem, ampak prihajajo še bolj zahtevni dnevi," je bil vseeno optimističen Niermann.

Tadej Pogačar Strl 17 let star rekord! Šport Kakšna vožnja Pogačarja! Slovenec strl 17 let star rekord!

Danes bo na sporedu druga pirenejska etapa, zadnja na letošnjem Touru. Kolesarje bo pred ponedeljkovim prostim dnevom popeljala pred dveh prelazov prve kategorije, zaključek pa bo podoben včerajšnjemu z nekoliko krajšim vzponom in daljšo potjo od vrha na prelazu Marie Blanque do cilja v Larunsu v dolini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice