Šport
14101 ogledov

Je bilo vse zrežirano? Zvezdnik namignil na teorijo zarote

alaphilippe Epa
Nekdanji britanski kolesar je spregovoril o sumljivih okoliščinah rošade na vrhu skupne razvrstitve letošnjega Toura.

Bitanec Bradlely Wiggins, zmagovalec dirke po Franciji iz sezone 2012, je namignil, da domnevna "napaka" moštva Deceuninck–Quick-Step, zaradi katere je Julian Alaphilippe ostal brez rumene majice, morda ni bila naključna.

Francoskemu zvezdniku so zaradi kršitve pravil v zadnjih 20 kilometrih pete etape prišteli 20 sekund, kar ga je poneslo po lestvici navzdol.

alaphilippe Nedopustna napaka Šport Šef ekipe napadel člana moštva: "Očitno nekdo ne pozna pravil"

bradley wiggins | Avtor: Epa Epa
"Če nujno potrebuješ pijačo tako blizu ciljne črte, prosiš svojega moštvenega kolega. Prav tako bi se moštveni kolega lahko žrtvoval, vzel plastenko in jo izročil Julianu," je opozoril Wiggins.

"Vse skupaj je zelo čudno. Ekipa dobro pozna pravila. Ne vem, zakaj bi svojega člana postavili na mesto, ki je oddaljeno manj kot 20 km od cilja. Verjetno ne bomo nikoli izvedeli," je dodal Britanec, ki sumi, da je šlo za taktično odločitev. Možno je namreč, da so se želeli tako Alaphilippe kot ekipa razbremeniti nenehnega pritiska rumene majice. "Dopuščam to možnost. Morda se motim, toda na dirki po Franciji ne verjamem ničemur več," je povedal Wiggins.


Novinarji Eurosporta so teorijo zarote predstavili Francozovemu moštvenemu kolegu Samu Bennettu, ki ga je namigovanja odločno zavrnil: "Ničemur se nismo poskušali izogniti. Prav tako nismo poskušali goljufati, storili smo napako in na žalost zanjo tudi plačali. Kolikor sem videl, je bilo prisotnega veliko razočaranja," je dejal.

Lastnik rumene majice je s tem postal Adam Yates, ki je novinarjem dejal, da si nihče ne želi vodstva prevzeti na takšen način. "Raje bi si jo priboril z vrtenjem pedalov. Žal mi je za Juliana," je povedal Britanec.

Primož Roglič poškodba Že udrihajo Šport Roglič grdo zavajal? Obtožbe na računa Slovenca: "To je sranje!"

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice